Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Упис студента   /  Упис студената   /  Студентско организовање и смјештај студената

Студентско организовање и смјештај студената

Ажирирано: јануар 31st, 2022 у 17:38 часова

Студентско организивање

На Економском факултету постоји Студентска организација која студентима омогућава да путују, раде пројекте, учествују на такмичењима и саветовањима у земљи и иностранству, као и да их сами организују, затим да иду на размену студената у неку од европских и светских земаља итд. Студенти могу да присуствују трибинама и предавањима која се организују на факултету, инициране од стране студентских организација или самог факултета, а на којима су гости најпознатији економисти, људи из разних области јавног живота и еминентни стручњаци из иностранства. Организују се и курсеви рачунара, језика и др. Предсједник СОЕФ-а је Милан Лучић.

На Факултету постоји кафе клуб, где може да се сједне, поприча, нешто поједе и попије, а такође пистоји и интернет клуб гдје студенти могу да проводе слободно вријеме. Веома лијеп начин провода за студенте представљају и бруцошке и апсолвентске вечери, студентске журке, турнири у стоном тенису, кошарци, одбојци, шаху итд. које организују заједно с наставним и ненаставним особљем факултета.

Сваке године студенти факултета учествују на Економијади гдје се такмиче и друже са студентима осталих факултета из земље и окружења. Организују се и екскурзије, хуманитарне акције, дружења. Економијада је један од најзначајнијих догађаја едукативног, научног и културно-забавног карактера са традицијом дугом преко 40 година која окупља студенте и професоре свих економских факултета са простора република бивше Југославије.

Економијада представља јединствену прилику на којој се окупљају студенти из свих крајева Балкана и кроз едукативне и културно забавне програме граде мрежу пријатељства, сарадње и добросусједске односе. Студенти нашег Факултета су присуствовали и освајали значајне награде на Економијадама које су се организовале у Македобији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Бугарској и др.

У току године организује се велики број журки, са разноврсним садржајем и учешћем и више од хиљаду људи.

Највиши орган преко којег студетни остварују своја права је Студентски парламент. Предсједника Студентског парламента је Урош Бјелица студент треће године Филозофског факултета Пале, а замјеник Срђан Ждрало, студент треће године Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ Фоча. Испред Економског факултета члан је Стефан Слијепчевић.

Студентски центар Пале

Студенти током студирања могу да бораве Студентском центру Пале који је удаљен 300м од факултета. Јавна установа „Студентски центар Пале“ (http://scpale.com)  основан је 23.8.1995. године, а своју дјелатност обавлја у два студентска дома:

  1. Студентски дом И улица Карађорђева 54 А
  2. Студентски дом ИИ, ул. Карађорђева 54 Б, гдје је и сједиште Центра

Студентски домови И и ИИ су капацитета 590 кревета. Капацитед домова је довољан да се могу смјестити сви студенти који изразе ту жељу. Прошлогодишњи конкурс за пријем студента можете погледати на сљедећем линку http://scpale.com/site/post/99.

Мјесечна цијена смјештаја у дому за редовне студенте је 55 КМ, а цијена хране 75 КМ. Студенти који обнављају годину смјештај плаћају 80 КМ у шта је урачунато прање веша два пута мјесечено. Студентски центар Пале нуди и јединичне цијене оброка у складу са потребама студената, те цијена доручка износи 0,80 КМ, ручка 1,20 КМ и вечере 0,50 КМ.

У току је изградња трећег објекта који заокружује све садржаје који тренутно недостају (читаоница, сала за састанке, магацински простор, просторије за културна дешавања). Њиховом изградњом добија се модеран центар у којем би био употпуњен комплетан садржај домова.

Економски факултет Пале