Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Упис студента   /  Упис студената   /  Промотивни филм за упис студената

Промотивни филм за упис студената

Ажирирано: 31 јануара, 2022 у 17:25 часова

Препознатлјив по квалитету, Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву је акредитована високообразована установа, са студијским програмима Економија и Туризам и хотелијерство, у којој ћете у четири школске  године првог и једној години другог циклуса стећи потребна знања и вјештиине, те признату  диплому, која вам широм отвара врата до посла, како у землји тако и у иностранству. Квалитет образовања и наставног процеса на оба  студијска програма гарантују еминентни  професори и сарадници, традиција и техничка  опремлјеност нашег факултета.

Почетак рада вежемо за 1952. годину, када је  основан Економски факултет Универзитета у  Сарајеву.  У Републици Српској Факултет успјешно ради од  школске 1993/1994 године. Од тада до данас, нашу диплому стекло је 2153 економиста, 91 мастера, 147 магистара и 27 доктора економских наука. Обилјежавајући 20 година рада у Републици Српској Економски факултет се 2013. додине преселио у модерну, новоизграђену зграду површине 5.000 м2  опремлјену по највишим свјетским стандардима за обавлјање наставе и научно-истраживачког процеса.

Бенефите студирања на престижном државном факултету, из године у годину, препознаје све  већи број младих, тако да тренутно на нашем факултету студира преко 700 студената. Наши дипломци, магистри и доктори данас су окосница друштва и привреде Републике Српске и региона, министри, руководиоци државних инстутуција и агенција, банкари, директори јавних и приватних предузећа, као и успјешни предузетници у приватном бизнису, али прије свега стручни и одговорни лјуди.

Драги матуранти, будуће колегинице и колеге,

Позивамо Вас да се упишете на наш факултет чиме Вам пружамо прилику да стекнете стручна звања која ће у великој мјери обликовати и Вашу будућност.

 

Економски факултет Пале