Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Асоцијације   /  СОЕФ - Активности   /  Program stipendija njemacke privrede za 2016. godinu

Program stipendija njemacke privrede za 2016. godinu

Program stipendija njemacke privrede za 2016. godinu na njemackom i engleskom jeziku

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspjesnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj buduci radni angazman u BiH. U okviru ovog programa studenti visih semestara, apsolventi kao i oni koji su zavrsili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestiznim njemackim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu ucestvuju njemacke firme iz razlicitih oblasti kao sto su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadzment, zastita okolisa, arhitektura, gradjevina, poljoprivreda i druge.

Program finansira Vlada SR Njemacke uz koordinaciju Odbora njemacke privrede za istocnu Evropu. Program obezbjedjuje smjestaj, putne troskove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemackoj te mjesecni dzeparac.

Program stipendija njemacke privrede sprovodi se po deseti put na podrucju BiH, uz podrsku Predstavnistva njemacke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Apliciranje je moguce od 01.10. do 15.11.2015. godine. Vise informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org