Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

Počela realizacija akcelator programa

„Preduzetničke kompetencije“ i „Razvoj CANVAS modela za inovativne početnike u poslu“ nazivi su obuka kojima je početkom maja 2021. godine u Istočnom Sarajevu počeo novi ciklus akcelerator programa. Priliku da učestvuje u programu dobilo je 20 pojedinaca i timova sa područja Istočnog Sarajeva čije je poslovne ideje prihvatila stručna komisija na prezentaciji održanoj krajem aprila.

Odabrani kandidati u naredna dva mjeseca učestvovaće u programu podrške koji obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanja i vještine potrebne za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, novčane i nenovčane nagrade za najuspješnije poslovne ideje, korišćenje besplatnog prostora za rad u okviru poslovnog inkubatora, podršku u pronalasku dodatnih izvora finansiranja, te povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu. Sa njima će raditi iskusni predavači i mentori uz čiju će podršku svoju poslovnu ideju pretvoriti u isplativ posao.

Program realizuje Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu – OJ Ekonomski fakultet Pale, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, Gradom Istočno Sarajevo, te opštinama u sastavu Grada Istočno Sarajevo. Kompletan program biće održan u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Palama.

Razvojna agencija Republike Srpske do sada je realizovala 5 akcelerator programa u Banjoj Luci, Prijedoru, Bileći, Palama i Bijeljini i Ugljeviku. U programima je učestvovalo 75 učesnika, od kojih je njih 48 uspješno završilo program, a različitim finansijskim i nefinansijskim nagradama podržana su 32 učesnika.

Ekonomski fakultet Pale

RARS