Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Асоцијације   /  Студентски предузетнички инкубатор   /  Uspjeh učesnika Akcelerator programa na takmičenju MF banke

Uspjeh učesnika Akcelerator programa na takmičenju MF banke

Đorđe Šilj, pobjednik Akcelerator programa održanog u Istočnom Sarajevu, i četvrtoplasirana Dragana Macan su nagrađeni na konkursu za najbolje biznis ideje MF banke.

U septembru prošle godine MF banka je raspisala konkurs za dodjelu 10 grantova u visini od 2.000 KM do 10.000 KM. Na konkurs je stiglo preko 170 uspješnih prijava, od čega je 10 najboljih osvojilo finansijske nagrade. Među njima su Đorđe Šilj (poslovna ideja: seosko domaćinstvo „Deda Simin ranč“) i Dragana Macan (poslovna ideja: api-inhalaciona komora), učesnici Akcelerator programa koji su od juna do avgusta 2020. godine realizovali Razvojna agencija Republike Srpske i Ekonomski fakultet Pale (u okviru aktivnosti Studentskog preduzetničkog inkubatora) u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo te opštinama Pale, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Trnovo, Sokolac i Istočni Stari Grad.

Finale takmičenja MF banke je održano 12. januara tekuće godine u sjedištu MF banke u Banjaluci, a rezultati su potvrdili uspjeh Akcelerator programa i kvalitet prijavljenih kandidata te pokazali da su znanja stečena na obukama u okviru Akceleratora prepoznata od strane drugih finansijera.

Ekonomski fakultet Pale