Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Асоцијације   /  СОЕФ - Активности   /  Održana izborna skupština SOEF-a

Održana izborna skupština SOEF-a

Na Ekonomskom fakultetu Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u četvrtak 26. decembra, održana je izborna skupština Studentske organizacije ovog fakulteta, na kojoj su izabrani predstavnici studenata i precizirane aktivnosti organizacije u narednih godinu dana.

Marku Kubatliji, dosadašnjem predsjedniku SOEF-a, članovi skupštine ukazali su povjerenje izabravši ga da bude na čelu organizacije i u narednih godinu dana. Za potpredsjednika organizacije izabran je Vladimir Kapor, student master studija na Ekonomskom fakultetu Pale.

Milovan Božić imenovan je za predstavnika prve, Jovana Brčkalo druge, Milica Bojat treće i Milan Lubura za predstavnika četvrte godine. Na poziciju koordinatora za sport izabran je Djordje Gračanin, dok je koordinator za medjunarodnu saradnju Djordje Andžić.

Marko Kubatlija, predsjednik SOEF-a, rekao je u izjavi za sajt UIS-a da će rad novog rukovodstva ove studentske organizacije biti fokusiran na borbi za poboljšanje studentskog standarda i zaštiti prava studenata.

„Takodje, planiramo organizaciju raznih seminara, poput nedavno održanog o izradi biznis plana. U planu je i organizovanje konferencije, aktivno učešće studenata na naučnoj konferenciji JPD 2014 na Jahorini. Tokom naredne godine, želimo da ugostimo predavače na našem fakultetu i da organizujemo posjetu odredjenim republičkim i državnim institucijama, te uspješnim privrednim subjektima“, kazao je Kubatlija.

On je dodao da će SOEF i ove godine, u okviru redovnih aktivnosti, organizovati odlazak studenata na Ekonomijadu, Univerzijadu, te brucoške večeri.

Kubatlija je posebno istakao da Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta uspješno saradjuje sa Studentskim parlamentom UIS-a i Unijom studenata RS, a dokaz tome je realizacija zajedničkih projekata.

WEB Redakcija UIS