Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Асоцијације   /  СОЕФ - Активности   /  Obrazovni program “Humanity in action“

Obrazovni program “Humanity in action“

Fondacija Humanost u akciji BiH je dio neprofitne međunarodne organizacije Humanity in action (HIA) koja od svog osnivanja 1997. godine pomaže razvoju mladih lidera posvećenih zaštiti ljudskog dostojanstva i prava manjina. Do sada je preko 80 studenata iz BiH učestvovalo na istim, zbog čega smatramo izuzetno značajnim da se informacija o održavanju našeg programa proširi što većem broju studenata u BIH.

Humanost u akciji svake godine organizuje obrazovne programe u Holandiji, Njemačkoj. Poljskoj, Danskoj i Francuskoj na kojima učestvuje preko 140 studenata iz različitih dijelova svijeta. Programi, između ostalog, imaju za cilj stvaranje osjećaja moralne odgovornosti za zaštitu ljudskih prava i prava manjina u generaciji novih društvenih, kulturnih i političkih lidera, a učesnici programa se biraju na osnovu izvanrednih akademskih uspjeha i iskazane posvećenosti ljudskim pravima. Sve troškove ovog jednomjesečnog studijskog boravka u navedenim zemljama snosi organizator.

Bosna i Hercegovina od 2005. godine tradicionalno ima svoje predstavnike u programu. Ove godine će u programu učestvovati 8 mladih ljudi iz svih dijelova BIH. Rok za slanje prijava je 14.02.2016. Nakon uspješnog okončanja programa, učesnicima se nudi mogućnost stažiranja u Evropskom parlamentu u Briselu i Kongresu SAD-a u Vašingtonu. Više detalja o našem programu možete pronaći na http://www.humanityinaction.org/pages/92-call-for-applications

SOEF