Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Асоцијације   /  СОЕФ - Активности   /  Објављен конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља за академску 2021/22. годину

Објављен конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља за академску 2021/22. годину

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас (25.03.2022. године) Јавни конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља за академску 2021/22. годину.

Конкурс је расписан за одлазак редовних студената са првог, другог и трећег циклуса студија са јавних високошколских установа из Републике Српске ради студирања или обављања стручне студентске праксе у иностранству.

Путем конкурса суфинансира се и одлазак академског особља са јавних високошколских установа из Републике Српске у иностранство ради образовног или научно-истраживачког, односно културно-умјетничког рада на високошколским установама или научно-истраживачким, односно културно-умјетничким установама у иностранству.

На конкурс се могу пријавити и студенти првог, другог и трећег циклуса студија са акредитованих високошколских установа из иностранства ради студирања или обављања стручне студентске праксе на јавним високошколским установама или научно-истраживачким установама, односно културно-умјетничким установама у Републици Српској.

Путем конкурса суфинансира се и долазак академског особља са акредитованих високошколских установа из иностранства ради образовног или научно-истраживачког, односно културно-умјетничког рада на јавним високошколским установама или научно-истраживачким, односно културно-умјетничким установама у Републици Српској.

Конкурс је отворен до 26. априла ове године.

Конкурс, као и прилоге можете пронаћи на веб сајту Владе РС на линку ОВДJЕ.

IИзвор: УИС