Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Информације о пријемном испиту за акaдемску 2022/23. годину

Информације о пријемном испиту за акaдемску 2022/23. годину

Ажирирано: 22 маја, 2022 у 19:18 часова

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву на трагу традиције коју баштини од 1952. године и оснивања Економског факултета у Сарајеву, више од двије деценије настоји да својим студентима шири двије перспективе. Прва се односи на обезбјеђење теоријских и практичних знања која ће бити препозната на тржишту рада. Други хоризонт који је важан за сваког студента јесте могућност наставка образовања и усавршавања.

Узимајући у обзир ове чињенице напори су усмјерени на обезбјеђење препознатлјивости како од домаћих, тако и од међународних институција и пословне заједнице. Од обнове рада у Републици Српској 1993. године нашу диплому је стекло 2294 економиста, 260 магистара и мастера и 29 доктора економских наука.

Економски факултет уписује студенте на два студијска програма првог циклуса студија (Економија; Туризам и хотелијерство) и шест студијских програма другог циклуса студија (Финансије; Пословно управљање; Макроекономија, реформе и бизнис; Економски развој БиХ, Квантитативна економија, Туризам и хотелијерство).

Пријемни испит за први циклус студија се полаже као Тест општег знања из економије за оба студијака програма.Тест ће се састојати од 25 питања и радиће се 60 минута.Тест на полагању пријемног испита ће садржавати само питања из Информатора. Свако питање садржи три или четири понуђена одговора, од којих је само један тачан.На питање се одговара заокруживањем слова испред одговора, а дозвољено је заокружити само један одговор. За сваки тачан одговор добија се 2 поена.

Како би што боље приипремили пријемни испит, за матуранте су креирани су е-тестови прилагођени са мобилни телефон, таблет и рачунар. На тај начин матурантима је омогућено да се од куће кавалитетно припреме рјешавајући е-тестове који садрже тачне одговоре на питања која ће бити на пријемном испиту.

Пријемни испит другог циклуса студија има посебан тест за сваки СП који ће се састојати од 10 питања, а радиће се 60 минута.

Важни датуми за први уписни рок:

  • објављивање конкурса 08.06.2022. године
  • пријем докумената почиње 20.06.2022. године, а завршава 26.06.2022. године
  • квалификациони испит одржаће се 27.06.2022. године у 9.00 часова
  • упис кандидата који стекну право на упис од 4. до 7. јула 2022. године

Све информације о упису можете наћи на интерент страници upis.ekofis.ues.rs.ba или на емаил prijemni@ekofis.ues.rs.ba ili telefon 057/226-187.

Економски факултет Пале