Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Асоцијације   /  СОЕФ - Активности   /  Sedamnaest godina SSEF-IS-a

Sedamnaest godina SSEF-IS-a

Prije tačno 17 godina osnovan je Savez studenata Ekonomskog fakulteta u Srpskom Sarajevu. Na osnivačkoj Skupštini održanoj 27.11.1995. godine 176 studenata izabralo je prve studentske predstavnike. Od osnivanja, pa do danas, Savez studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu postao je studentska organizacija od posebnog značaja za studente Ekonomskog fakulteta.

Osim navedenog SSEF – IS je član Jugoslovenske asocijacije studenata ekonomskih fakulteta (JASEF) kao krunske organizacije studenata ekonomije sa prostora Srbije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske. Savez je postao pridruženi član asocijacije 1997. godine, a 10. marta 2000. godine dobija status punopravnog člana.

SSEF – IS je za svojih sedamnaest godina postojanja organizovao učešće studenata Ekonomskog fakulteta na petnaest Ekonomijada, a više puta je bio organizator istih.

Danas, Savez studenata Ekonomskog fakulteta aktivno djeluje na Ekonomskom fakultetu, ali i na cijelom Univerzitetu kao dio Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Savez ima pet predstavnika u nastavno – naučnom vijeću Ekonomskog fakulteta, te tri predstavnika u Skupštini Studentskog parlamenta našeg Univerziteta. Trenutno najznačajnije funkcije u studentskom organizovanju na našem Univerzitetu obavljaju upravo članovi SSEF-IS-a i studenti Ekonomskog fakulteta Aleksandar Glavaš, kao predjsednik Studentskog parlamenta i Mladen Lučić, student prorektor našeg Univerziteta.

U izjavi za naš sajt predstavnik SSEF-IS-a Marko Kubatlija, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta pozvao je studente i članove Saveza na punu saradnju.

„Mi našim kolegama stojimo na raspolaganju. Uvijek nam se mogu obratiti ili lično, ili putem našeg Facebook profila.“

Da bi studenti bili zadovoljni, da bi bilo bolje potrebna je sloga i zajednički rad. Zbog toga je Savezu neophodna puna saradnja sa studentima, naglasio je Kubatlija.

 

Više o SSEF-IS-u