Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Unapređenje saradnje sa partnerima iz Njemačke

Unapređenje saradnje sa partnerima iz Njemačke

U petak, 29. avgusta, Univerzitet u Istočnom Sarajevu posjetili su prof. dr Gerd Wassenberg i prof. dr Peter Schulte u pratnji tri studenta postdiplomskih studija radi unapređenja međunarodne i naučne saradnje između našeg i Univerziteta u Ahenu (Njemačka).

Sa gostima iz Njemačke sastanak su održali prof. dr Dejan Bokonjić, prorektor za medjunarodnu i medjuuniverzitetsku saradnju UIS-a, Vojislav Šuka, generalni sekretar UIs-a i Slobodanka Krulj, stručni saradnik.

Sastanku su prisustvovali dekan i prodekan za nauku Ekonomskog fakulteta UIS-a, prof. dr Ljubiša Vladušić i doc. dr Mladen Rebić i stručni saradnik mr Nemanja Šarenac.

Na sastanku je razgovarano o saradnji na polju organizacije medjunarodne konferencije za koju je planirano da bude održana u maju naredne godine, kao i o zajedničkom učešću u prijavama za medjunarodne projekte i fondove.

Učesnici sastanaka zaključili su da bi saradnja izmedju dvije institucije mogla biti ostvarena na istraživanjima stanja u oblasti povezanosti privrede i univerziteta, gdje bi mogla biti objavljena studija, zatim učešće u ERASMUS+ programima i razvijanje zajedničkih master programa.

Gosti su u pratnji domaćina obišli prostor budućeg Centra za edukacije, inovacije i preduzetništvo u Istočnom Sarajevu.

Izvor. UIS