Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Učešće na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Učešće na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na izložbenom štandu Republike Srpske 29.10.2014. godine učešće je uzeo i Ekonomski fakultet Pale predstavljajući naučni časopis “Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu’’.

Prodekan za naučnoistraživački rad na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i glavni i odgovorni urednik časopisa doc. dr Mladen Rebić rekao je, predstavljajući časopis, da je on namjenjen ekonomskoj teoriji i praksi i da je stalna je naučna publikacija fakulteta koja izlazi od 1994. godine.

Takođe, doc. dr Rebić je naglasio da je, prema kategorizaciji Ministarstva za nauku i tehnologiju Republike Srpske, svrstan u prvu kategoriju naučnih časopisa i istako da se svakim novim brojem raste kvalitet i rejting časopisa. “Od ove godine časopis izlazi polugosišnje, a sledeći broj izlazi kompletno na engleskom jeziku“ – rekao je doc. dr Rebić.

 

Član Uredništva i tehnički urednik mr Nemanja Šarenac rekao je da je to savremen i moderan časopis za XXI vijek, koji uporedo da štampanim izdanjem ima svoje digitalno izdanje dostipno svim ljudima u svijetu. “Časopis postuje sve zahtjevne standarde izgleda, forme radova i načina citiranja i ne zaostaje za vodećim časopisima iz regije koji su na SCI listi“ – negalsio je mr Šarenac.

“Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu’’ indeksiran je u vodećim svjetskim bazama, a nalazi se u preko 40 nacionalnih biblioteka širom svijeta koje preuzimaju digitalno izdanje časopisa. Internet stranica posvećena časopisu je http://www.zrefis.com/

Na štandu Republike Srpske u subotu 01.11.2014. godine biće promovisama monografija Ekonomskog fakulteta Pale “60 godina tradicije, 20 godina u Srpskoj“. O monografiji govoriće dekan fakulteta prof. dr Ljubiša Vladušić.

Ekonomski fakultet Pale