Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Студијска посјета 44. Међународном сајму туризма у Београду

Студијска посјета 44. Међународном сајму туризма у Београду

Економски факултет Пале организовао је студијску посјету 44. Међународном сајму туризма и пратећих манифестација у Београду студентима четврте године СП Туризам и хотелијерство. Ове године, под слоганом  „Кад је одмор није тешко“, на сајму учествује више од 350 директних излагача и суизлагача из 35 земаља. Поред главне манифестације, на Београдском сајму истовремено се одржаваја и 18. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Horeca-oprema. Организатори очекују да сајам посети између 60.000 и 70.000 људи.

Земља партнер 44. Сајма туризма је Народна Република Кина. Дестинације континуирано присутне на сајму и омиљене код домаћих туриста ту су и ове године: Турска, Грчка, Црна Гора, Тунис, Бугарска, Словенија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Кипар, Сjеверна Македонија, итд.,  као и прошлогодишњи учесници – острвске дестинације Малдиви, Сао Томе & Принципе. Премијерно ће на сајму ове године своје туристичке атракције, природне љепоте и особености представити: Алжир, Бурунди, Камерун, Обала Слоноваче, Габон, Екваторијална Гвинеја и Намибија.

Студенти су имали прилику да виде на који начин туристичке организације, агенције, хотелијери и други учесници на туристичком тржишту промовишу своје дестинације, туристичке производе и услуге. Посебно су организовани разговори са помоћником министра трговине и туризама Републике Српске Предрагом Тешићем, представницима ТОРС-а, ТО Источно Сарајево, ТО Требиње и других туристичких организација из Републике Српске и осталих учесника на сајму. Нарочито, били су занимљиви штандови локаних туристичких организација из Србије, а посебно се издвојио својом креативношћу и начином презентације штанд јужне покрајине Косова и Метохије. Такође, остварен је контакт са колегама са Универзитета Сингидунум који једини у Републици Србији има сертификат UNWTO-TedQual као потврду квалитета образовања кадрова у туризму.

 Економски факултет Пале на сајму туризма ове године представљали су Марина Хрњаковић, Марија Станковић, Наташа Пајкић, Јована Цицовић, Жељана Перишић, Михајло Орашанин, Стеван Павловић и доц. др Немања Шаренац.

Економски факултет Пале