Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  „Brucoško jutro“ za 149 novih studenata

„Brucoško jutro“ za 149 novih studenata

U velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održano „Brucoško jutro“ na kom su dobrodošlicu 22. generaciji brucoša poželјeli profesori i asistenti ovog fakulteta.

U svom obraćanju, dekan fakulteta prof. dr Ljubiša Vladušić rekao je da je misija Ekonomskog fakulteta da pripremi univerzitetski kvalifikovane ekonomiste koji će biti sposobni da, kao menadžeri i lideri, u organizacijama i institucijama svojim znanjem, sposobnostima, razumijevanjem šireg i bližeg okruženja, daju snažan i trajan doprinos razvoju savremenog društva.

Dekan Vladušić je posebno naglasio važnost komunikacije i uvažavanja tokom studiranja, kako izmedju studenata, tako i izmedju studenata i profesora.

„Uvažavanje ima dvosmjeran put i taj put je jedini način da od vas postanu ličnosti koje će kreirati ne samo put Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, nego i okruženja“, poručio je Vladušić.

Studentima je savjetovao da ne uče napamet, već da shvate suštinu onoga što profesor predaje, kako bi mogli da komuniciraju sa oruženjem oko sebe.

Na kraju svog obraćanja Vladušić je citirao Anštajna koji je rekao da je „Znanje važno, ali je mašta važnija“.

„Vi ste mladi. Za razliku od nas koji moramo biti mudriji vama je dozvoljeno da maštate. U toj mašti kreirajte i sprovodite ideje i idite naprijed uz već stečeno znanje. Mašta je najveći oblik istraživanja, a nama je istraživanje potrebno. Slušajte intuiciju i pratite ono što osjećate u srcu. Vi trebate da osjetite razne vrste ljubavi, ali ja vas sad koncentrišem na ljubav prema ovoj instituciji“, kazao je Vladušić.

Na Ekonomskom fakultetu na Palama na prvom ciklusu studija trenutno studira 1.014 studenata. Do sada je ovaj fakultet iznjedrio 17 doktora nauka, 108 magistara ekonomskih nauka, 20 magistara ekonomije i 1.827 diplomiranih ekonomista.

Fakultet, na osnovu više potpisanih sporazuma o saradnji, omogućava najboljim studentima da nakon završetka studija odrade pripravnički staž i steknu šansu za prvo zaposlenje.

U novoj akademskoj godini na dva studijska programa, Ekonomija i Turizam i hotelijerstvo, upisano je 149 brucoša.

WEB Redakcija UIS