Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Promovisani magistri i diplomirani ekonomisti

Promovisani magistri i diplomirani ekonomisti

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisano 80 diplomiranih ekonomista i šest magistara ekonomskih nauka. Dekan Ekonomskog fakulteta Ljubiša Vladušić izrazio je nadu da će ovi mladi ljudi postati oslonac budućeg razvoja društva i države.

„Ovi mladi ljudi, njihovo respektabilno znanje i zvanje, rezultat su jasne misije i vizije koju ova visokoškolska institucija ispunjava proteklih nekoliko decenija i u najtežim uslovima i danas, kada su ti uslovi neuporedivo bolji i kvalitetniji“, naglasio je Vladušić.

On je dodao da su na Ekonomskom fakultetu intenzivirane i aktivnosti na uspostavljanju studija trećeg ciklusa, doktorskih studija, koje će, kako se nada, biti licencirane do kraja godine.

Vladušić je uputio poziv svim magistrima ekonomskih nauka da studije trećeg ciklusa nastave na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

„U toku su aktivnosti na pripremi za upis studenata na akademsku 2015/2016. godinu i hoću da vjerujem da će i nova generacija biti kvalitetna kao i ova“, naglasio je Vladušić, poručivši da je ulaganje u obrazovanje i nauku jedna od sigurnih i dugoročno isplativih investicija.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su profesori Ekonomskog fakulteta, kao i predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, opštine Pale i preduzeća i kompanija od regionalnog i lokalnog značaja.

Diplomirani ekonomista Milica Klačar istakla je da će joj ova diploma puno značiti u životu, a trenutno je na master studijama.

Ona je istakla da „predaje na sve konkurse koji izadju“ u nadi da će naći posao i nastaviti usavršavanje.

Magistar Slaven Dubovina istakao je da je danas veoma srećan i ponosan, ali da neće na ovome stati, već da planira da upiše i doktorske studije.

Izvor: UIS