Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Promovisani magistri i diplomirani ekonomisti XIX generacije

Promovisani magistri i diplomirani ekonomisti XIX generacije

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisana devetnaesta generacija diplomiranih ekonomista, petnaesta generacija magistara ekonomskih nauka i druga generacija magistara ekonomije.

Dekan Ekonomskog fakulteta Ljubiša Vladušić naveo je da je ukupno promovisano 37 diplomiranih ekonomista, dva magistra ekonomskih nauka i devet magistara ekonomije koji su studije drugog ciklusa okončali po novom programu.

On je napomenuo da su im u maju dodijeljene diplome, a da Fakultet godišnje promoviše 140 do 150 diplomiranih ekonomista.

Prema Vladušićevim riječima, dodjela diploma organizovana je povodom Dana fakulteta, što je prilika da se podsjeti i na postignute rezultate i istakne šta se planira uraditi u budućnosti.

„Važno je da smo uspjeli obezbijediti kontinuitet saradnje između fakulteta i akademske zajednice sa realnim sektorom, odnosno privredom. Time se ponosimo jer imamo dosta sporazuma, a kao pozitivan primjer, zbog našeg studijskog programa za turizam, ističem sporazume sa Olimpijskim centrom ‘Jahorina’ i hotelima na ovoj planini“, rekao je Vladušić.

On je naglasio da je u ekonomskom smislu vrlo važno istaći saradnju sa komercijalnim bankama, volontiranje studenata i mogućnost zapošljavanja.

Prema njegovim riječima, svi oni koji diplomiraju i magistriraju mogu ostati članovi Asocijacije „Alumnija“ jer je cilj ovog fakulteta da, osim obrazovanja u prvom i drugom ciklusu studija, obezbijedi cjeloživotno učenje i u tom smislu za istraživačke projekte ovaj fakultet angažuje svoje bivše studente u projektima prekogranične saradnje.

„Mi uskoro otvaramo i treći doktorski ciklus studija i moći ćemo da omogućimo mladim ljudima koji se školuju na ovim područjima da na fakultetu doktoriraju i po Bolonji“, rekao je Vladušić.

Zahvalnice za doprinos razvoju fakulteta dobili su prof. dr Branislav Pelević (posthumno), prof. dr Blagota Lučić, prof. dr Milivoj Krčmar, prof. dr Božidar Stavrić, prof. dr Rade Kancir, prof. dr Slobodan Maksimović, prof. dr Stiepo Andrijić, prof. dr Marko Sekulović, prof. dr Milorad Ivanišević, prof. dr Radovan Kovačević, prof. dr Slobodan Maksimović, prof. dr Stiepo Andrijić, prof. dr Marko Sekulović, prof. dr Milorad Ivanišević, prof. dr Radovan Kovačević, prof. dr Milić Simić, prof. dr Stanko Stanić, prof. dr Perica Macura, prof. dr Bojan Zečević i prof. dr Jovo Ateljević. Takođe, zahvalnice su dobili i prijatelji fakulteta: Ambasada Republike Slovačke u BiH, ‘’Nedomex’’ doo Pale, ‘’Mira Mar’’ doo Foča i Hotel ‘’Damis“ Pale.

Diplomirani ekomista Milica Bojat istakla je da je ostvarila prosjek od 9,83 uz dosta rada i odricanja, ali da se isplatilo.

„Svaki mladi čovjek treba da ulaže u sebe i svoje znanje jer jedino tako može težiti ka zaposlenju“, rekla je Bojat, dodavši da je trenutno student master studija i da se trudi da objavljuje naučne radove i redovno prisustvuje seminarima u cilju postizanja većeg znanja.

Nikolina Pandurević istakla je da je trebalo dosta truda i rada da bi danas dobila diplomu magistra ekonomije i da se nada da će uskoro pronaći i posao.

Proglašeni su i najbolji aktivni studenti u 2015. godini, a to su Bjeloglav Veselin 9.13 (druga godina), Drašković Natalija 9.88 (treća godina) i Baričanin Nevena 9.67 (četvrta godina)

Ekonomski fakultet Pale