Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Promovisana sedamnaesta generacija diplomaca

Promovisana sedamnaesta generacija diplomaca

Svečana promocija održana je u velikom amfiteatru novoizgradjene zgrade Ekonomskog fakulteta, koja je juče svečano otvorena u okviru obilježavanja 60 godišnjice postojanja i tradicije i 20 godina rada ove visokoškolske ustanove u RS.

Obraćajući se promovisanim magistrima i studentima, u prisustvu brojnih predstavnika akademske i poslovne zajednice, kao i opštinskih vlasti, dekan Ekonomskog fakulteta UIS-a doc. dr Ljubiša Vladušić izrazio je uvjerenje da magistri ekonomskih nauka i diplomirani ekonomisti, koji su diplome stekli na Ekonomskom fakultetu UIS-a, svuda i na svakom mjestu s ponosom mogu da istaknu svoje zvanje i znanje.

„To je diploma koja, osim zvanja, podrazumijeva i respektabilnu količinu znanja. To je diploma koja će vam, kao i generacijama prije vaše, otvoriti vrata brojnih institucija na opštinskom, regionalnom, republičkom i državnom nivou, vrata javnih preduzeća i privatnih kompanija, banaka i školskih ustanova. Na tim radnim mjestima vaše znanje i vaša stručnost moraće da pobijedi konkurenciju ukoliko ovo društvo želi da bude napredno“, poručio je dekan Vladušić.

Odgovarajući na pitanje kuda i kako idu oni koji okončaju studije, dekan Vladušić naglasio je da ih život neće maziti.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) svečano je promovisao sedamnaestu generaciju diplomiranih ekonomista i trinaestu generaciju magistara ekonomskih nauka.

„Idete u okruženje u kome nepotizam, rodbinske, kumovske i stranačke veze često pobjedjuju struku, znanje i zvanje. Morate biti spremni za novu borbu i od ovog društva, s punim pravom i odlučnošću koja je svojstvena mladim ljudima, tražiti da vam pruži šansu da mu pomognete da ozdravi. Vi jeste budućnost ovog društva i zato sam siguran da ovo društvo ima svijetlu i sigurnu budućnost“, rekao je dr Vladušić i dodao da će najboljima medju promovisanim studentima i magistrima biti ponudjeno da ostanu na Fakultetu.

Dekan Ekonomskog fakulteta pozvao je promovisane diplomirane ekonomiste i magistre ekonomskih nauka da ne zaborave instituciju koja je od njih napravila ne samo dobre stručnjake nego i dobre ljude.

„Pozivamo vas da nam se pridružite u alumni – asocijaciji, koju ćemo formirati nakon ove promocije. Zajedno smo jači i, ubijedjen sam, imaćemo snažniji pozitivan uticaj na naše okruženje. I zajedno ćemo mijenjati društvo, umjesto da dozvolimo da društvo promijeni nas“, zaključio je dekan Vladušić.

Prisutnima se u ime UIS-a obratio doc. dr Dejan Bokonjić, prorektor UIS-a za medjunarodnu, medjuuniverzitetsku saradnju i osiguranje kvaliteta, koji je, čestitajući promovisanim diplomiranim ekonomistima i magistrima ekonomskih nauka, ocijenio da  Ekonomski fakultet ide odličnim razvojnim putem.

„Nije riječ samo o novoj zgradi, već i o novim studijskim programima i novim planovima za budućnost“, rekao je dr Bokonjić.

On je zamolio studente i magistre da u budućnosti promovišu Ekonomski fakultet i UIS i da pomognu da ove visokoškolske institucije budu što bolje u budućnosti.

„Internacionalizacija, mobilnost i povezivanje s privredom glavni su pravci razvojne strategije UIS-a koju ćemo provoditi narednih godina“, poručio je prorektor Bokonjić.

Najbolja studentica u ovoj generaciji je Marković Dejana, koja je studije okončala sa prosječnom ocjenom 9,39. Najboljim studentima prigodne poklone uručila je dr Radmila Čičković, direktorica Zavoda za statistiku RS, koja je danas izabrana za predsjednicu Alumni – asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta UIS-a.

Svečanu promociju svojim muzičkim nastupima uveličali su nastavnici Muzičke akademije UIS-a.

WEB Redakcija UIS