Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Prof. dr Vladušić najbolji menadžer u oblasti obrazovanja

Prof. dr Vladušić najbolji menadžer u oblasti obrazovanja

Dekan Ekonomskog fakulteta Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Ljubiša Vladušić, na 32. izboru najmenadžera i najkompanija srednje i jugoistočne Evrope održanom večeras u sarajevskoj Vijećnici, proglašen je kao najbolji u oblasti obrazovanja i nauke.

Na ceremoniji, u organizaciji Agencije za izbor i promociju najmenadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice, dodijeljeno je tridesetak menadžerskih nagrada najuspješnijim menadžerima i kompanijama iz različitih oblasti biznisa, te nekoliko nagrada najuspješnijim pojedincima koji ne rade direktno u biznisu, ali svojim aktivnostima utiču i prave povoljniji ambijent za biznis i ekonomiju u regionu jugoistočne i srednje Evrope.

Dobitnici visokih nagrada su privrednici i kompanije, koji su u ovoj godini zabilježili meteorske uspone i rezultate u ekonomskom razvoju, investicijama, ekologiji, kvalitetu rada i zapošljavanju.

Izboru najmenadžera i najkompanija srednje i jugoistočne Evrope prisustvovali su najuspješniji menadžeri iz 17 zemalja Evrope i veći broj privrednih, političkih i javnih ličnosti iz zemlje i regiona.

Izvor: UIS