Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Posjeta ministra Antona Kasipovića

Posjeta ministra Antona Kasipovića

Zgrada Ekonomskog fakulteta na Palama biće završena do Nove godine, rekao je danas ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović. Kasipović je nakon obilaska gradilišta rekao da će se učiniti sve da nastava u ljetnom semestru počne u novim prostorijama, što će rasteretiti postojeće fakultete. On je dodao da onda preostaje i da se vidi da se neki od prostora koriste za sve fakultete i da se „i na novoj zgradi potvrdi integrisanost Univerziteta u Istočnom Sarajevu“. „Prvi utisci su odlični, a posebno kada se vidi da se realizuje projekat koji je neophodan Univerzitetu u Istočnom Sarajevu“, istakao je ministar Kasipović.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković rekao je da novi objekat Ekonomskog fakulteta, čija se gradnja odvija prema planu, ima površinu od oko 3 500 kvadrata i da će zadovoljiti ne samo potrebe fakulteta, već će veliki amfiteatar moći da koriste sva tri fakulteta na Palama.On je dodao da će biti i drugih prostora koji će biti zajednički za sve studente. Novaković je rekao da je na Univerzitetu smanjen broj gostujućih profesora sa 600 na ispod 200, ali je dodao da su oni potrebni i da će ih uvijek biti. „Radimo na tome da se taj broj smanji“, poručio je Novaković.

Dekan Ekonomskog fakulteta Nikola Gluhović izrazio je zadovoljstvo u ime studenata i profesora što će uskoro imati svoje prostorije, jer se radovi odvijaju prema planu i dodao nada se da će naredni semestar dočekati u novoj zgradi.

Savo Lalović, direktor firme „Marvel“, koja je izvođač radova, kaže da je u projektnoj dokumentaciji bilo manjkavosti i da je zbog toga na početku bilo zastoja u radovima, kao i da finansije prate izgradnju, tako da će do nove godine zgrada biti završena.

Vlada Srpske je za izgradnju Ekonomskog fakulteta na Palama obezbijedila oko pet miliona maraka.

{vsig}Ministar1{/vsig}