Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Posjeta ministra Antona Kasipovića

Posjeta ministra Antona Kasipovića

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas prilikom obilaska nove zgrade Ekonomskog fakulteta u Palama, u koju je Vlada Srpske investirala 5,1 miliona KM, da će u narednom periodu biti izdvojeno dodatnih 650.000 KM kako bi ovaj objekat bio na raspolaganju studentima u narednoj školskoj godini.

Kasipović je precizirao da će za dodatne radove biti obezbijeđeno 300.000 KM, a iz razvojnog programa će za namještaj biti obezbijeđeno 350.000 KM.

Kasipović je istakao da će izgradnjom nove zgrade Ekonomskog fakulteta biti ostvaren jedan od važnih uslova za akreditaciju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali i omogućiti kvalitetni uslovi za rad studenata i profesora.

On je naglasio da je proteklih dana riješeno pitanje studentskog smještaja u Foči, za šta je izdvojeno oko 1,8 miliona KM, i dodao da Vlada intenzivno nastavlja ulaganje u obrazovanje u istočnom dijelu Srpske.

„U ovom trenutku su ulaganja u Univerzitet u Istočnom Sarajevu veća nego u Univerzitet u Banjaluci i mislim da za to ima mnogo razloga, jer su ovdje i potrebe veće“, rekao je Kasipović.

On je naglasio da, sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu i Studentskim centrom, rade na obezbjeđivanju kreditne linije za rješavanje pitanja studentskog smještaja na Palama.

„Obezbjeđenjem kreditnih sredstava za univerzitete u Istočnom Sarajevu i Banjaluci u naredne dvije godine, sa dnevnog reda ćemo skinuti pitanje studentskog smještaja za narednih 20 – 30 godina“, rekao je ministar Kasipović.

Dekan Ekonomskog fakulteta naglasio je da im nova zgrada znači mnogo, jer imaju dosta problema sa izvođenjem nastave u postojećoj zgradi na Pravnom fakultetu, a takođe je istakao da na Ekonomskom fakultetu studira 1.200 studenata na prvom ciklusu i 100 na drugom, zbog čega imaju potrebu za dodatnim prostorom, što je i neophodan uslov za akreditaciju studijskih programa i visokoškolskih ustanova.

Izvor: SRNA