Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Počinju Jahorinski poslovni dani 2014

Počinju Jahorinski poslovni dani 2014

Konferenciju, na kojoj će u tri sesije biti prezentovano više od stotinu naučno – stručnih i studentskih radova, otvoriće prof. dr Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske. Svečanom otvaranju Konferencije prisustvovaće i rektori UIS – a prof. dr Mitar Novaković i UNZE prof. dr Dževad Zečić, predstavnici grada i opština Istočnog Sarajeva, kao i predstavnici Zeničko – dobojskog kantona. Potvrdjen je i dolazak značajnog broja predstavnika diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, kao i zvaničnika Kancelarije specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH.

Uvodničari (keynote speakers) plenarnog dijela Konferencije, koja će trajati do 7. februara 2014. godine i koja je ove godine posvećena temi „Inovativnost i preduzetništvo u turizmu“, biće istaknuti medjunarodni stručnjaci prof. dr Gerd Vasenbergs (Wassenbergs) sa Instituta za inovativnost i preduzetništvo u Njemačkoj i prof. dr Teoman Duman, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Burč (Burch) iz Turske.

Osim tri sesije, tokom kojih će svoje radove izlagati naučnici i stručnjaci iz Njemačke, Turske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH, kao i studenti UIS-a i UNZE, prvog dana Konferencije predvidjena je i promocija turističke i gastro – ponude Sarajevsko – romanijskog regiona. Programom Konferencije (vidjeti prilog) predvidjeno je i održavanje završnog okruglog stola, kao i zabavni i sportski program u organizaciji studenata UIS-a.

U prethodne dvije godine Konferencija je na Jahorini okupila oko 400 naučnika i stručnjaka iz regiona i Evrope, a izloženo je više od 200 naučnih radova, koji su štampani u dva zbornika.

Suorganizatori i pokrovitelji Konferencije su ministarstva nauke i tehnologije, privrede, obrazovanja i kulture, trgovine i turizma u Vladi RS, Vlada Zeničko – dobojskog kantona, grad Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina.

Treća međunarodna naučno – stručna konferencija „Jahorinski poslovni dani preduzetništva, gastronomije i turizma 2014.“ ( JPD – PGT 2014 ), koju zajednički organizuju Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici (UNZE), biće otvorena u srijedu, 5. februara 2014. godine, u 11 časova u hotelu „Termag“ na Jahorini.

 

AGENDA (pdf)