Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Opremanje zgrade fakulteta

Opremanje zgrade fakulteta

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) doc. dr Ljubiša Vladušić potvrdio je da je počelo opremanje nove zgrade Ekonomskog fakulteta i da bi taj posao trebalo da bude završen do 20. oktobra.

„Godinu i po dana nakon završetka izgradnje zgrade fakulteta i komplikovane procedure kroz koju smo, konačno, prošli, mogu da kažem da smo 10. septembra potpisali ugovor sa izvođačem radova koji se obavezao da će u roku od 40 dana opremiti novu zgradu Ekonomskog fakulteta i staviti je u funkciju izvođenja nastave“, rekao je dekan Vladušić gostujući u emisiji „Pod lupom“ OSM televizije na Palama.

On je dodao da je sredstva za opremanje nove zgrade Ekonomskog fakulteta u iznosu od 330.000 KM obezbijedila Vlada RS.

„Tim novcem nećemo moći opremiti cijelu zgradu, za šta je potrebno duplo više sredstava. Planom opremanja predviđeno je da se prvo završe amfiteatri i sale za nastavu. Opremićemo i dekanat, kao i 20 do 25 kabineta“, precizirao je Vladušić i dodao da očekuje da će naredne godine Vlada RS obezbijediti i ostatak sredstava kako bi nova zgrada Ekonomskog fakulteta u cjelosti bila u funkciji izvođenja nastave i naučno – istraživačkog rada.

Vladušić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Ekonomski fakultet UIS-a u prva dva upisna roka na dva studijska programa upisao 215 studenata.

„Već u prvom upisnom roku popunjena su sva mjesta za studente koji se finansiraju iz budžeta. Posebno interesovanje vladalo je za novi program turizma i hotelijerstva, čijim je otvaranjem, očito, napravljen pun pogodak. Turizam jeste i u budućnosti će biti jedna od ključnih privrednih grana u RS i za njen dalji razvoj biće neophodni stručnjaci koje ćemo proizvesti“, poručio je Vladušić.

Izvor: UIS