Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Одржано предавање на тему “Инклузивни и приступачни туризам’’

Одржано предавање на тему “Инклузивни и приступачни туризам’’

У четвртак, 9.3.2023. године на Економском факултету Пале одржано је предавање на тему “Инклузивни и приступачни туризам’, као прво у низу предавања које треба да афирмише Глобални етички кодекс у туризму Свјетске туристичке организације Уједињених нација. Предавање је одржала Нина Ковач, стручњак за осигуравање квалитета и развоја људског капитала, при USAID пројекту развој одрживог туризма у Босни и Херцеговини (Туризам). Предавање је одржано у оквиру сарадње Економског факултета Пале и USAID Туризма која је довела до стицања престижног TedQual цертификата за студијски програм „Туризам и хотелијерство“.

Предавање и накнадна дискусија са студентима били су фокусирани на потешкоће са којима се особе са инвалидитетом сусрећу у запошљавању, као и баријере које туристичке дестинације представљају туристима са инвалидитетом. Предавање је дало увид у практичне савјете за послодавце и туристичка подузећа о томе како своје објекте учинити доступним свима и, као резултат, допринесу побољшању и развоју тржишта, радне снаге и социјалне укључености. За више информација, преузмите цијели План за укључивање особа са инвалидитетом у туристички сектор БиХ (https://bit.ly/3xRWDBS).

 

Студенти све четири године на СП Туризам и хотелијерство присуствовали су предавању и интерактивно учествовали у дискусији. Сљедеће предавање 15. 3. 2023. године биће на тему „Оснаживање жена у туризму“.

https://www.facebook.com/turizambih.ba

https://www.instagram.com/turizambih.ba/

Економски факултет Пале