Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Obilježavanje 56. godine rada Ekonomskog faklulteta u Subotici

Obilježavanje 56. godine rada Ekonomskog faklulteta u Subotici

Svečanom akademijom obeležena je 56. godišnjica postojanja Ekonomskog fakulteta u Subotici. Proslavi Dana fakulteta u amfiteatru ove visokoškolske ustanove prisustvovali su predstavnici 15 fakulteta iz naše zemlje, Rusije, Češke, Mađarske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, kao i brojni parneri iz oblasti privrede i obrazovanja. EKonomski fakultet Pale predstavljali su dekan prof. dr Ljubiša Vladušić i prodekan za NIR doc. dr Mladen Rebić.

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici upisano je oko 5.200 studenata, a pored Subotice nastava se izvodi na još dva odeljenja, u Novom Sadu i Bujanovcu. Od osnivanja, diplomu Ekonomskog fakulteta dobilo je oko 15.000 diplomiranih ekonomista i mastera, kao i oko 150 doktora nauka. Stalnim osavremenjavanjem, od prvobitna tri smera nastalo je osam studijskih programa na osnovnim i master studijama.

U sklopu obeležavanja Dana fakulteta u Eko centru na Paliću održan je 21. Internacionalni naučni skup „Strategijski menadžment 2016. – Determinante razvoja i efikasnost poslovanja“.

Ekonomski fakultet Pale