Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Најбољи студенти Економског факултета Пале стипендисти Фонда „Др Милан Јелић“

Најбољи студенти Економског факултета Пале стипендисти Фонда „Др Милан Јелић“

Јелена Симовић, Лука Марковић, Ана Мочевић и Александра Јововић, актуелни најбољи студенти Економског факултета у Палама,  добитници су престижне стипендијe Фонда „Др Милан Јелић“ у академској 2021/2022. години.

Стипендија Фонда „Др Милан Јелић“, организационе јединице Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске,  додјељује се као признање за најталентованије студенте Републике Српске и финансијска je и морална подршка стипендистима за постизање натпросјечних резултата.

Од пристигле 133 пријаве студената првог циклуса на домаћим универзитетима, додијељена је 71 стипендија, а међу 10 најбољих студената првог циклуса у Републици Српској, из области друштвених наука, нашли су се наши студенти:

  • Јелена Симовић, студенткиња четврте године студија, просјек оцјена 9,71
  • Лука Марковић, студент треће године студија, просјек оцјена 9,88
  • Ана Мочевић, студенткиња друге године студија, просјек оцјена 9,75
  • Александра Јововић, студенткиња друге године студија, просјек оцјена 9,75

Наташа Лиздек, асистенткиња Економског факултета у Палама, једини је студент другог циклуса студија друштвених наука који је остварио право на стипендију Фонда „Др Милан Јелић“ академске 2021/2022. године. Остварена стипендија резултат је бодовања научно-истраживачког рада и просјека оцјена (9,89). Колегиница Наташа Лиздек асистент је на научној обасти Информационе науке, а тренутно је студент мастер студија на Економском факултету Универзитета у Сарајеву.

Честитамо драгим студентима и асистенткињи и поносни смо на њихов успјех!

Факултет је чврсто посвећен креирању и унапређењу услова за најбоље образовање будућих економиста, а преданост коју наши студенти показују узор је и подстрек за све наше садашње и будуће студенте да теже ка натпросјечним резултатима.

Више информација можете пронаћи на линку: https://fondmilanjelic.org/stranice/konacna-rang-lista-studenata-prvog-drugog-i-treceg-ciklusa-studija-za-akademsku-2021-2022-godinu#

Eкономски факултет Пале