Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Naši studenti osvojili nagradu na takmičenju “Uvođenje novog brenda na tržište BiH“

Naši studenti osvojili nagradu na takmičenju “Uvođenje novog brenda na tržište BiH“

EMS kompanija iz Dubaija organozovala je sredinom aprila takmicenje među studentskim grupama sa pet fakulteta u BIH u pisanju marketing plana za uvodjenje novog brenda „BE smart phone“ na trziste BiH. Na takmicenju je ucestvovalo 15 studentskih ekipa, medju kojima i tim sa naseg fakulteta koji su činili studenti Dejana Kusmuk, Aleksandra Gluhovic i Milan Lubura, uz podrsku mentora asistenta Dajane Radović. Marketing plan nasih studenta osvojio je 4. mjesto i studenti su nagradjeni novčanom nagradom.

Ovom prlilikom im cestitamo na osvojenoj nagradi i zelimo im uspjeh i u daljoj buducnosti. Uspjeh nasih studenata jos jednom potvrdjuje da se znanje, volja i rad uvijek isplate. Sve cestitke!

Be phone je strateška poslovna  jedinica EMSLLC, sa sjedištem u Dubaiju, UAE. EMS je jedan od najvećih pružalaca usluga mobilne telefonije s prisutnošću u 57 zemalja diljem Bliskog istoka, Afrike,  Istočne Europe i Jugoistočne Azije. U 2011. godini nastao je Be brend. Od tada do danas brend se razvio u globalnog igrača na segmentu android-osnova mobilnih telefona. Zastupljen  je na četiri kontinenta, a sada je po prvi put predstavljen na području Balkana.

Ekonomski fakultet Pale