Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Konkurs za upis studenta u srijedu

Konkurs za upis studenta u srijedu

Konkurs za upis studenata na fakultete univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu biće objavljen u srijedu, 22. juna, u dnevnim novinama i na fakultetima u Srpskoj. Prorektor za nastavu na Univerzitetu u Banjaluci Simo Jokanović rekao je da će kandidati imati dovoljno vremena da sakupe i predaju sva potrebna dokumenta. – U konkursu će biti definisani svi uslovi upisa na fakultete. Kvalifikacioni ispit za upis na svim fakultetima biće 4. jula – kazao je Jokanović.

Prorektor za nastavu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu Zoran Ljuboja naglasio je da će u konkursu biti objavljeno tačno koliko će kandidata moći da se upiše na pojedine fakultete. – Budući brucoši su već odlučili šta žele da upišu, tako da im ostaje samo još da predaju dokumenta – kazao je Ljuboja i dodao da će rezultati kvalifikacionog ispita najvjerovatnije biti 6. jula. Ljuboja je naglasio da će za sve one koji se ne upišu na fakultet u prvom upisnom roku organizovati i drugi upisni rok u septembru.

Troškove prijemnog ispita, u zavisnosti od fakulteta koji se upisuje, kandidati plaćaju od 60 do 70 maraka.

Na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj u akademskoj 2011/2012. godini, na osnovu odluke Vlade RS, moći će da se upiše 5.341 redovan student.

Na Univerzitetu u Banjaluci ove godine predviđen je upis za 2.581 studenta, dok će na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biti upisano 2.430 svršenih srednjoškolaca.

Na Bogoslovskom fakultetu u Foči ove godine ima mjesta za 150 studenata, na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru za 120, a na Visokoj školi hotelijerstva i turizma u Trebinju predviđen je upis 60 studenata.