Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Kamen temeljac za novu zgradu fakulteta

Kamen temeljac za novu zgradu fakulteta

Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović,rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković i dekan Ekonomskog fakulteta Nikola Gluhović položili su danas na Palama kamen temeljac za izgradnju zgrade Ekonomskog fakulteta za šta je Vlada obezbijedila pet miliona KM.

Kasipović je istakao da nikada nije dolazila u pitanje temeljna ideja Vlade Srpske o izgradnji ove zgrade na Palama jer je Ekonomski fakultet neophodan, prije svega zbog velikog broja studenata i buduće akreditacije fakulteta. On je rekao da, se izvođač obavezao da u kratakom roku, od 144 dana, završi zgradu i najavio da će uskoro iz kreditne linije sa Austrijom, biti obezbijeđena i sredstva za opremanje Fakulteta. „Uvjeren sam da će zgrada studentima i profesorima Ekonomskog fakulteta na Palama biti na raspolaganju za drugi semestar naredne akademske godine“, rekao je Kasipović.

Rektor Novaković je naglasio da je ovo istorijski dan za Univerzitet i Ekonomski fakultet i da će studenti i profesori imati optimalne uslove za rad.

Dekan Ekonomskog fakulteta Nikola Gluhović pozvao je mlade da upišu Ekonomski fakultet, jer će uz stručni kadar sada imati i adekvatne uslove za rad i studiranje.

Savo Lalović, direktor firme „Marvel“ iz Istočnog Sarajeva koja je izvođač radova, potvrdio je da će rokovi izgradnje biti ispoštovani, ako budu ispoštovane finansijske obaveze i potrebna dokumentacija.

Predsjednik Studentskog parlamenta Aleksandar Glavaš rekao je da će izgradnjom nove zgrade biti obezbijeđeni bolji uslovi za školovanja studenata, ne samo Ekonomskog, već i Pravnog fakulteta, gdje je do sada izvođena nastava za buduće ekonomiste.

 

Uživo kamera – Izgradnja nove zgrade fakulteta

{vsig}Kamen_temeljac{/vsig}