Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  “Jahorinski poslovni dani“ – Konferencija od regionalnog značaja

“Jahorinski poslovni dani“ – Konferencija od regionalnog značaja

Na Ekonomskom fakultetu Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) u toku su završne pripreme za Jahorinske poslovne dane, regionalnu konferenciju sa međunarodnim učešćem, koja će biti održana na Jahorini u hotelu Termag od 24. do 26. februara.

Konferencija, koju Ekonomski fakultet UIS-a,  Ekonomskog fakulteta u Subotici, Ekonomskog fakulteta u Podgorici i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici organizuju po četvrti put, okupiće veliki broj turizmologa, naučnih radnika, privrednika iz zemlje i regiona, a pored radnog dijela sadržaj konferencije obogaćen je brojnim pratećim aktivnostima.

Prof. dr Ljubiša Vladušić, dekan Ekonomskog fakulteta, gostujući u emisiji „Pod lupom“ OSM televizije najavio je da će glavne aktivnosti na konferenciji „Jahorinski poslovni dani – Turizam u funkciji ekonomskog razvoja“, biti održane 25. februara kada je planirano svečano otvaranje konferencije i izlaganje naučnih radova u tri paralelne sesije.

„Vrlo je važna sinergija izmedju privrednih grana i u tom smislu pokušali smo da radovi više posvećeni turizmu i inovacijama u preduzetništvu budu u jednoj sesiji, druga je u koordinaciji sa finansijama i ekonomijom, a treća je posvećena ekonomiji, finansijama i svemu onome što može doprinijeti kreiranju ambijenta da se nešto pozitivno desi“, kazao je Vladušić.

On je najavio da će uvodno predavanje održati prof. dr Peter Šulte, direktor Insituta za evropske poslove INEA u Njemačkoj, koji će govoriti o ekonomskim istraživanjima i iskustvima Njemačke u oblasti turizma. Pored Šultea, udovničari konferencije su dr Ljubica Knežević, profesor Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, i dr Slavica Tomić, profesor Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Doc. dr Marko Djogo, sekretar konferencije i prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta, rekao je da je ove godine, pridruživanjem ekonomskih fakulteta iz Subotice i Podgorice u organizaciju, značaj konferencije podignut na regionalni nivo.

Djogo je najavio da će na konferenciji po prvi put biti održan okrugli sto na kojem će učestvovati oko 15 dekana ekonomskih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije. Cilj ovog okruglog stola je produbljivanje saradnje, izrada projekata po pozivu Evropske komisije i EU, te saradnja na polju organizovanja doktorskih studija, razmjene studenata i akademskog osoblja.

Konferencija će biti završena 26. februara održavanjem tematskog okruglog stola i iznošenjem zaključaka konferencije.

Agenda JPD2015

Poziv za Okrugli sto

Izvor: UIS