Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Igor Radojičić posjetio novu zgradu fakulteta

Igor Radojičić posjetio novu zgradu fakulteta

U oblast prosvjete na području Istočnog Sarajeva proteklih godina uloženo je 24.700.000 KM, od čega su najkrupniji projekti zgrada Ekonomskog fakulteta i Osnovna škola „Srbija“ na Palama, te škole i dvorane u Kasindolu i Vojkovićima, rekao je danas na Palama predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić. On je istakao da je riječ o višemilionskim, krupnim projektima koji su pomogli i unaprijedili ukupan sistem prosvjete i obrazovanja na području Istočnog Sarajeva, te dodao da je bilo još nekoliko manjih projekata.

Radojičić je danas, nakon što se upoznao sa dinamikom radova na izgradnji zgrade Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao da je Vlada Srpske od navedenih sredstava samo za izgradnju novog objekta Ekonomskog fakulteta izdvojila 5,7 miliona KM.

Radojičić jer naveo da je pri kraju stavljanje objekta u funkciju i da se sada ulazi u fazu nabavke namještaja.

„Ukoliko bi sve teklo normalno, bez obaranja tendera i žalbenih postupaka, objekat bi mogao da bude spreman za narednu školsku godinu“ , najavio je Radojičić.

On je naveo da su, kada je riječ o Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, u planu tri krupne stvari – izgradnja studentskog smještaja na Palama, rješavanje studentskog smještaja u Lukavici i rješavanje fakulteta i studentskog smještaja Bogoslovije u Foči.

Kada je riječ o rješavanju studentskog smještaja na Palama, on je naveo da je potrebno izvršiti rekonstrukciju hotela „Panorama“, a da to zavisi od jednog austrijskog kredita koji je u fazi rješavanja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Dekan Ekonomskog fakulteta Nikola Gluhović rekao je da je izgradnja zgrade Ekonomskog fakulteta na Palama završena i da predstoji opremanje, te izrazio nadu da će zgrada biti u upotrebi do početka nove školske godine.

„Studenti na Ekonomskom fakultetu imaće impozantne uslove za izvođenje nastave u novoj zgradi“, tvrdi Gluhović.

On je naveo da bi u narednoj školskoj godini na ovaj fakultet trebalo da bude upisano 150 redovnih studenata, od kojih 100 na budžetu i 50 samofinansirajućih, 50 vanrednih studenata i oko 100 studenata za master studije.

 

Izvor: Srna