Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  Fakulteti ne rade do 15. januara

Fakulteti ne rade do 15. januara

Fakulteti i akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu neće raditi u periodu od 31.12.2012. do 15.01.2013. godine. Kako je predviđeno Akademskim kalendarom, kojeg je usvojio Senat Univerziteta, nastava u drugom ljetnem semestru počeće 04. marta. Za vrijeme praznične pauze na fakultetima i akademijama biće uvedena dežurstva. U istom periodu neće raditi ni Rektorat Univerziteta.

Neradni dani u Republici Srpskoj biće 1. i 2. januar, kada se praznuje Međunarodna Nova godina, te 9. januar – Dan Republike, najavljeno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske.

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak 6. i 7. januara, kada se praznuje Badnji dan i Božić. Prema Zakonu o praznicima, pravoslavni Božić je vjerski praznik.

Izvor: UIS