Image Alt

Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву

  /  Вијести   /  60 godina tradicije, 20 godina u Srpskoj

60 godina tradicije, 20 godina u Srpskoj

Trodnevnim svečanostima koje počinju u srijedu, 27. novembra, Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) proslaviće dva velika jubileja – 60 godina postojanja i tradicije i 20 godina rada u Republici Srpskoj.

U prisustvu najviših zvaničnika RS, grada Istočnog Sarajeva i gradskih opština, te predstavnika akademske zajednice iz BiH i zemalja regiona, u srijedu, 27. novembra, u 12 časova svečano će biti otvorena novoizgradjena zgrada Ekonomskog fakulteta UIS-a. Sa oko 5.000 m2 korisne površine i uz najsavremeniju opremu za izvodjenje nastave i za naučno – istraživački rad, ovaj objekat zadovoljava najviše evropske standarde u visokom školstvu, kao i sve potrebe studenata, profesora i nenastavnog osoblja.

Nakon otvaranja nove zgrade, u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta UIS-a u 12,15 časova počeće svečana akademija, na kojoj će o vrijednosti i značaju dva jubileja govoriti doc. dr Ljubiša Vladušić, dekan Ekonomskog fakulteta UIS-a, prof. dr Mitar Novaković, rektor UIS-a, kao i najviši predstavnici institucija RS. Tokom akademije biće promovisana i monografija Ekonomskog fakulteta UIS-a, izdata povodom 60 godina postojanja i tradicije i 20 godina rada u RS, a biće uručene i plakete i zahvalnice pojedincima i kolektivima zaslužnim za razvoj Ekonomskog fakulteta.

Nakon svečane akademije, u holu nove zgrade Ekonomskog fakulteta UIS-a biće otvoren i studentski internet – klub „Nova banka“, te izložba umjetničkih radova iz fundusa tradicionalne likovne kolonije „Art simpozijum“, koja se svake godine održava na Jahorini.

Prvog dana svečanosti, u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta UIS-a u 19 časova biće održano Studentsko kulturno – zabavno veče. Tokom ove zabave, koju organizuje Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta UIS-a, studenti će pokazati svoje umijeće u igri, pjesmi i glumi.

Drugog dana svečanosti, u četvrtak, 28. novembra, u 12 časova u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta UIS-a biće održana promocija nove generacije diplomiranih ekonomista i magistara ekonomskih nauka. Biće promovisano 9 magistara ekonomskih nauka, 62 diplomiranih ekonomista koji su studije okončali po starom programu i 121 diplomirani ekonomist koji su studije okončali po novom programu.

Nakon promocije diplomiranih ekonomista i magistara ekonomskih nauka, u velikom amfiteatru nove zgrade Ekonomskog fakulteta UIS-a u 15 časova biće održana i konstitutivna sjednica Alumni asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta. Riječ je o asocijaciji koja ima ambiciju da okupi sve studente Ekonomskog fakulteta koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali na ovom Fakultetu s ciljem da ti ljudi, danas cijenjeni državnici, direktori, profesori, bankari i službenici, sa svojih pozicija doprinesu daljem razvoju Ekonomskog fakulteta i širenju njegovog uticaja u društvenoj zajednici.

Treći dan svečanosti, petak, 29. novembar, rezervisan je za sportske aktivnosti studenata Ekonomskog fakulteta UIS-a. Sportske igre u organizaciji studenata Ekonomskog fakulteta trajaće tokom cijelog dana i biće održane u Sportsko – poslovnom centru „Peki“ na Palama.

Izvor: UIS