Image Alt

Uspješno rekategorizovan naučni časopis “Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu“

  /  Uspješno rekategorizovan naučni časopis “Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu“

zrefis.ekofis.ues.rs.ba

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, u skladu sa odredbama novog Pravilnika o publikovanju naučnih publikacija („Službeni glasnik RS“, br. 77/17) objavilo je  kategorizaciju naučnih časopisa koji se publikuju u Republici Srpskoj.

Rang-lista kategorizovanih naučnih časopisa MNRVOID / maj 2019

Pravilnik

Naš naučni časopis “Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu“ je, prema obavljenoj kategorizaciji osvojio 29 od mogućih 40 bodova i time svrstan u drugu kategoriju kategoriju. Samo jedan bod časopis dijeli od prve kategorije.

Kada se gledaju časopisi Uniiverziteta u Istočnom Sarajevu naš časopis je najbolje plasiran. Takođe, kada su u pitanju fakulteti iz oblasti ekonomije i poslovanja na oba javna univerizteta naučni časopis “Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu“ zauzima najbolje mjesto.

Uredništvo časopisa će u narednom periodu analizirati rigorozne uslove u pogledu kategorizacije i pokušati poboljšati odrđene elemete, kako bi sljedeće rangiranje bilo još uspješnije.

 

Ekonomski fakultet Pale