Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Nastavak uspješne saradnje Ekonomskog fakulteta Pale i USAID-ovog projekta PRO-Budućnost
Nastavak uspješne saradnje Ekonomskog fakulteta Pale i USAID-ovog projekta PRO-Budućnost Štampa El. pošta
srijeda, 27 januar 2021 18:16

Sastankom s predstavnicima projekta PRO-Budućnost nastavljamo već uspješnu saradnju koja je započela prošle godine u okviru IX Naune konferencije sa međunarodnim učešćem ''Jahorinski poslovni forum''. Prošlogodišnja konferencija je bila prvi put organizovana u onlajn okruženju, ođer je po prvi put na forumu učestvovala i jedna nevladina organizacija.

USAID-ov projekat izgradnje povjerenja PRO-Budućnost, koji sprovodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS) je tada predstavljenom analizom o društvenoj koheziji u ulozi kreiranja uspješnog ekonomskog razvoja unutar lokalnih zajednica pokrenuo značajno pitanje važno za društvo u cjelini, što je izuzetno korisno i u vremenu pandemije koja je stavila u pitanje ekonomske procese i koja nas navodi da razmotrimo i teme koje bi mogle voditi ka konkretnim preporukama u društvu za ublažavanje krize izazvane pandemijom COVID-19. Upravo u ovom pravcu će ići i nastavak saradnje i u sklopu ovogodišnje konferencije ''Jahorinski poslovni forum''.

Takođe, na jučerašnjem sastanku je istaknuto da će se saradnja odvijati i u smejru jakog partnerstva između obrazovnih institucija i projekta koji mogu omogućiti uvezivanje različitih aktera na polju jačanja povjerenja i izgradnje kolektivne vizije za bolju budućnost u humanom, ekonomskom i svakom drugom smislu.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 42 gostiju na mreži


..........