Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Promovisani doktori nauka na UIS-u
Promovisani doktori nauka na UIS-u Štampa El. pošta
srijeda, 29 maj 2019 14:30

Na Univerzitetu Istočnom Sarajevu danas su promovisana 32 doktora nauka, a svečanost je održana u okviru obilježavanja Dana i krsne slave Univerziteta.  Rektor Univerziteta prof. dr Stevo Pašalić istakao je promociju nove generacija doktoranata i to da je u proteklih 27 godina postojanja Univerziteta diplomiralo 19.206 studenata, a da je broj onih koji su doktorirali 444.  Prema njegovim riječima, Univerzitet je stekao ugled, zahvaljujući značajnim rezultatima studenata i profesora koji su aktivni na svim kontinentima.

Na Ekonomskom fakultetu Pale u proteklih dodinu dana zvanje doktora ekonomskih nauka stekla su tri kandidata dr Borka Popović, dr Saša Stevanović i dr Nenad Marković. Dr Borka Popović doktorila je 17.10.2018. godine  na temu / „EFEKTI I POSLJEDICE PRIMJENE KONCEPTA FER VRIJEDNOSTI NA IMOVINSKI, FINANSIJSKI I PRINOSNI POLOŽAJ PRIVREDNIH DRUŠTAVA“ kod mentora prof. dr Radomira Božića.

Dr Saša Stevanović doktoriro je 19.06.2018. godine na temu ''STRATEGIJA ULAGANJA U INFRASTRUKTURNE PROJEKTE U FUNKCIJI OPTIMIZACIJE PORTFOLIJA INSTITUCIONALNIH INVESTITORA'' kod komentora  prof. dr Dragana Mikerevića i prof. dr Aleksandara Stojanovića.

Dr Nenad Marković doktorirao je 22.12.2018. godine na temu „RAZVOJ INTEGRISANOG MODELA STRATEGIJSKO-OPERATIVNOG UPRAVLJANJA U VISOKOŠKOLSKIM ORGANIZACIJAMA“  kod mentora prof dr Branislava Mašića.

Ekonosmi fakultet Pale / UIS

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 32 gostiju na mreži


..........