Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti "Brucoško jutro" za 119 novih studenata
"Brucoško jutro" za 119 novih studenata Štampa El. pošta
ponedeljak, 02 oktobar 2017 09:04

U velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održano "Brucoško jutro" na kom su dobrodošlicu 24. generaciji brucoša poželјeli profesori i asistenti ovog fakulteta.

U svom obraćanju, dekan fakulteta prof. dr Ljubiša Vladušić rekao je da je misija Ekonomskog fakulteta da pripremi univerzitetski kvalifikovane ekonomiste koji će biti sposobni da, kao menadžeri i lideri, u organizacijama i institucijama svojim znanjem, sposobnostima, razumijevanjem šireg i bližeg okruženja, daju snažan i trajan doprinos razvoju savremenog društva.

Dekan Vladušić je posebno naglasio važnost komunikacije i uvažavanja tokom studiranja, kako izmedju studenata, tako i izmedju studenata i profesora. Studentima je savjetovao da ne uče napamet, već da shvate suštinu onoga što profesor predaje, kako bi mogli da komuniciraju sa oruženjem oko sebe. Takođe, savjetovao im je da iskoriste sve prednosti studiranja po ''Boljonjskom režimu''. Studentima se se obratili doc. dr Marko Đogo, prodekan za NiR  i prof. dr Novo Plakalović, redovni profesor.

Na Ekonomskom fakultetu Pale na prvom ciklusu studija trenutno studira oko hiljadu studenata. Do sada je ovaj fakultet iznjedrio 20 doktora nauka, 123 magistara ekonomskih nauka, 44 magistara ekonomije i 1.988 diplomiranih ekonomista. Fakultet, na osnovu više potpisanih sporazuma o saradnji, omogućava najboljim studentima da nakon završetka studija odrade pripravnički staž i steknu šansu za prvo zaposlenje.

Dekan fakulteta, najboljim studentina na prijemnom ispitu Nini Brčaklo i Jovani Trifković, uručio je indekse.

U novoj akademskoj godini na dva studijska programa, Ekonomija i Turizam i hotelijerstvo, upisano je 119 brucoša.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 22 gostiju na mreži


..........