Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Održana ljetna akademija ’’SEE EIC’’
Održana ljetna akademija ’’SEE EIC’’ Štampa El. pošta
utorak, 08 novembar 2016 13:16

Doc. dr Mladen Rebić i mr Nemanja Šarenac predstavljali su Univerzitet u Istočnom Sarajevu na ljetnjoj akademiji Jugoistočne mreže Univerziteta usmjerene na preduzetništvo i inovacije (bivša Resita Network).

Renomirani Univerzitet Politehnika u Temišvaru (Rumunija) bio je domaćin akademije koja se fokusirala na nekoliko tema. Akcenat je bio na budućnosti akademske mreže SEE EIC. Prof. dr Korneliu- Mirča Davidesku, rektor i prof. dr Marijan Mocan, dekan Fakulteta za proizvodni menadžment i transport na Univerzitetu Politehnika u Temišvaru otvorili su akademiju i dali uvodnu riječ.

Tokom proteklih sedam godina svog postojanja, mreža je odigrala veliku ulogu u oblikovanju preduzetničkog duha i povećanje orijentacije ka inovacijama studenta u Rumuniji, Albaniji, Srbiji, Sloveniji, Bugarskoj, Bosni, Crnoj Gori, Nemačkoj i Makedoniji. Mreža je organizovala preko 40 letnjih školi na kojima je učestvovalo više od 500 studenata, kao i nekoliko radionica za profesore, zatim zajedničke istraživačke aktivnosti i mobilnost nastavnika i studenata. Bivša Resita network je takođe radila na razvoju zajedničkog master programa iz preduzetništva i inovacija. Mreža je ustanovila časopis Journal of Innovation and Management. Dogovorena je zajedničko apliciranje na programe Evropske unije Horizont 2020 i ERASMUS+.

U prošlosti, njene aktivnosti podržavane su od strane DAAD, nemačke agencije za akademsku razmjenu.

Ekonomkski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 38 gostiju na mreži


..........