Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Predstavljanje monografije fakulteta na Beogradskom sajmu knjiga
Predstavljanje monografije fakulteta na Beogradskom sajmu knjiga Štampa El. pošta
utorak, 04 novembar 2014 13:20

Učešće Univerziteta u Istočnom Sarajevu na 59. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu završeno je 1. novembra, između ostalih i predstavljanjem monografije u izdanju Ekonomskog fakulteta Pale.

Monografiju "60 godina tradicije - 20 godina u Srpskoj", predstavio je prof. dr Ljubiša Vladušić, dekan fakulteta, naglasivši da je šezdesetogodišnja tradicija ovog fakulteta samo na kratko prekinuta ratom i da je nastavljena na srpskoj teritoriji gdje već 20 godina fakultet uspješno radi. Prof. dr Ljubiša Vladušić je podsjetio, pročitavši imena osnivača, da su Ekonomski fakultet u Sarajevu osnovali profesori koji su bili uglavnom Srbi i da je Ekonomski fakultet na Palama pravi sledbenik.

Danas, dvadeset godina nakon preseljenja u Republiku Srpsku, Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu uspješno radi i s ponosom ispunjava svoju misiju obrazovanja mladih budućih diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomskih nauka u skladu sa evropskim standardima i potrebama društva i tržišta rada Republike Srpske i regiona.

Ovom monografijom smo za trenutak zaustavili vrijeme kako bismo se s dubokim poštovanjem zahvalili svom profesorima, studentima i drugima čija su imena utkana u Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu Takođe, ovom monografijom se osvrćemo na istoriju kako bismo u njoj pronašli inspiraciju da u budućnosti radimo još bolje.

prof. dr Ljubiša Vladušić, dekan

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 80 gostiju na mreži


..........