Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Асоцијације СОЕФ Студентске активности Одржана радионица за студенте у склопу ПРО-Будућност пројекта
Одржана радионица за студенте у склопу ПРО-Будућност пројекта Штампа Eл. пошта
четвртак, 29 април 2021 11:54

На Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву одржана је онлине радионица на тему „Изазови и препреке социјализације у модерном друштву и социјално повјерење“. На радионици је учествовало 25 студената друге, треће и четврте године нашег факултета.

Радионица је дио пројекта ПРО-Будућност који имплементира америчка хуманитарна организација ЦРС (Цатхолиц Релиеф Сервицес), цијењени партнер Економског факултета у Палама. ПРО-Будућност (повјерење, разумијевање, одговорност за будућност) је УСАИД-ов пројекат изградње мира и повјерења међу грађанима и грађанкама свих етничких и вјерских група у Босни и Херцеговини.

Студенти су имали прилику да чују и размијене мишљења о Вриједностима у БиХ  - Приказу резултата Европске студије вриједности из 2019. године у излагању аутора ове књиге - проф. др Јадранке Коленовић Ђапо, националне програм директорице за Босну и Херцеговину и доц. др Јелене Бркић Шмигоц, замјенице националне програм директорице у склопу пројекта Европска студија вриједности.

Главне теме биле су традиционалне наспрам модерних животних вриједности у БиХ, психолошка добробит грађана БиХ, важност брака, породице, религије, политике, посла, пријатеља и слободног времена, родна равноправност у босанскохерцеговачкој популацији, радне вриједности, перецепција грађана о улози државе и цивилног друштва, те толерантност и солидарност према маргинализованим друштвеним групама.

Поздравну ријеч у име Економског факултета имао је продекан за наставу, доц. др Предраг Млинаревић, а у организацији догађаја учествовали су асистент Наташа Лиздек и Стефан Слијепчевић, предсједник Уније студената Републике Српске.

Захваљујемо организаторима радионице, проф. др Коленовић Ђапо и доц др. Бркић Шмигоц, те представницима ПРО-Будућност пројекта на успјешној сарадњи и на указаној прилици за боље разумијевање животних вриједности у БиХ, те великом труду уложеном у презентовање важних резултата спроведене студије широј јавности и нашим студентима.

Економски факултет Пале

Последње ажурирано четвртак, 29 април 2021 18:00