Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Асоцијације СОЕФ
Савез студената Економског факултета Источно Сарајево Штампа Eл. пошта

На Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у складу са Законом о омладинском организовању и Законом о удружењима и фондацијама и Статуту факултета активно дјелује и ССЕФ-ИС. Савез студената Економског факултета Универзитет у Источном Сарајеву (ССЕФ-ИС) основан је 27.11.1995. године, на оснивачкој Скупштини којој је присуствовало 176 студената. ССЕФ-ИС функционише и своје задатке обавља у складу са својим Статутом. ССЕФ-ИС је ванстраначка организација.

Основни програмски циљеви и задаци Савеза студената су:

 1. Побољшање студентског стандарда;
 2. Заступање интереса и права чланова Савеза;
 3. Сваки други облик помоћи члановима Савеза;
 4. Унапређење факултетске и међуфакултетске сарадње, као и омладинске сарадње у земљи и иностранству;
 5. Стручни рад и усавршавање чланова Савеза;
 6. Организовање омладинских манифестација, разних активности научног, културног, спортског и јавног карактера, хуманитарних манифестација, студентских екскурзија и сличних семинара;
 7. Отварање омладинских објеката за обављање омладинских дјелатности, активности и реализација разних омладинских програма (кафе клуб, скриптарница, студентски сервис, књижара и сл.);
 8. Издавање јавног студентског гласила за развој омладинске и студентске мисли;
 9. Допринос друштвеном и културном развоју Републике Српске и Босне и Херцеговине.


ССЕФ-ИС је један од иницијатора и оснивача, а данас и пуноправан члан Савеза студената Универзитета у Источном Сарајеву (ССУИС-а) и Студентске уније Републике Српске (СУРС-а).

ССЕФ-ИС је члан и Југословенске асоцијације студената Економског Факултета (ЈАСЕФ) као крунске организације студената економије са простора Србије, Црне Горе, Македоније и Републике Српске која броји преко 50.000 чланова. Чланство смо започели 1997. године као придружени члан, а 10.03.2000. године добили смо статус пуноправног члана.

ССЕФ-ИС је учесник бројних Економијада: Улцињ 1997, Копаоник 1998, Соко Бања 2000, Аранђеловац 2001, Будва 2002, Теслић 2003. (гдје је ССЕФ-ИС био један од организатора), Бечићи 2004, Јахорина 2005, Охрид 2006, Тиват 2007, Чањ 2008...

ССЕФ-ИС је издавач листа "Млади економист" који је дуго година био и једини студентски лист на Универзитету у Источном Сарајеву. Програмска концепција, основ, циљеви и теме којима се бави лист "Млади економист" су актуелна збивања на нашем Економском факултету, Републици Српској, Србији, Црној Гори и свијету. Лист се штампа на српском језику, ијекавским изговором а излази најмање семестрално са тиражем до 1000 примјерака и дистрибуира се првенствено на Економском факултету у Источном Сарајеву али и широм Републике Српске, Србије и Црне Горе. Приликом дистрибуције лист се не наплаћује а средства за рад се обезбјеђују путем спонзорства и реклама.

ССЕФ-ИС иде у корак са временом и технологијама, и посједује сопствену wеб страницу http://www.ssefis.com/ на којој студенти, а и други посјетиоци, могу наћи правовремене информације о факултету, предавањима, испитима, културним догађајима, спортским такмичењима, студентским организацијама и слично.

РУКОВОДСТВО ССЕФ-ИС-а за академску 2011/12 годну:

 • Младен Лучић (2. година)- Предсједник ССЕФИС-а
 • Марко Кубатлија (3. година) - Потпредсједник ССЕФИС-а
 • Стефан Куљанин (1.година)- Секретар ССЕФИС-а
 • Владимир Капор (3. година) - Предсједник Скупштине ССЕФИС-а
 • Спасоје Гуја - представник 3. године
 • Ивана Регоје- представник 2. године
 • Дaјана Драшковић- представник 4. године
 • Далиборка Ступар - представник из Бијељине