Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Održana tribina o unapređenju ponude u planinskom turizmu
Održana tribina o unapređenju ponude u planinskom turizmu Štampa El. pošta
četvrtak, 27 februar 2020 21:43

Na Ekonomskom fakultetu Pale odžana je tribina na temu ''Unapređenje ponude u planinskom turizmu'', na kojoj je govorio Dejan Ljevnaić, genaralni direktor Olimpijskog centra ''Jahorina''

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da Jahorina ima veliki potencijal, a da su u skorijoj budućnosti planiran veći broj projekata za unapređenje razvoja ovog centra. Ljevnaić je rekao novinarima prije početka javne tribine na Ekonomskom fakultetu u Palama o temi "Unapređenje ponude u planinskom turizmu" da ima priliku da prenese znanje i iskustva studentima u oblasti planinskog turizma, te da će im prezentovati rezultate Centra i kako vidi njegovu budućnost. Prema njegovim riječima, u skorijoj budućnosti planirano je mnogo projekata, a najvažniji za Pale je projekat povezivanja sa Jahorinom uz pomoć gondole, što će uticati na privredu i standard. "Mi smo trenutno u ekspanziji i ozbiljan smo ski-centar, imamo blizinu međunarodnog aerodroma, a realizacijom ovih projekata Palama bi se otvorila mogućnost dolaska investitora i zapošljavanja ljudi. Ima dosta projekata koji bi puno značili za cijeli region", naglasio je Ljevnaić. Što se tiče ljetne ponude, kako je rekao, prioritet je da se uradi kompletan put prema Jahorini zajedno sa "Putevima Republike Srpske". Ljevnaić dodaje da je planirana i gradnja pasarele prema lokaciji hotela "Jahorina" i "Lavina", osvjetljavanje puta od Ciljne kuće do vrha jezera u dužini od 3,8 kilometara i da se na jezeru uradi "zip-lajn". "Iz Olimpijskog bara na vrhu planine kreće `alpin-koster`, najduži u ovom dijelu Evrope. Na lokaciji Poljica biće urađene dvije nove atrakcije - `tauer` i `luna-lupster`, koje su interesantne za djecu i odrasle. Jahorina će biti najveća atrakcija ove godine", naveo je Ljevnaić.

Prilog Radio OSM

Prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu u Palama Predrag Mlinarević kaže da je današnja tribina "Unapređenje ponude u planinskom turizmu" samo jedna u nizu koje ova visokoškolska ustanova organizuje studentima i građanima, te da na Fakultetu postoji smjer turizam i hotelijerstvo. "Ovakvo predavanje je vrlo značajno jer će studenti imati priliku direktno da se upoznaju i saznaju kako funkcioniše turistička destinacija, da u kontekstu toga vide na koji način se primjenjuju određena rješenja u domenu unapređenja turističke ponude", naveo je Mlinarević. On dodaje da se kroz praktičnu nastavu i različite projekte i analize unapređuje znanje studenata.

Ekonomski fakultet Pale
Izvor SRNA

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 41 gostiju na mreži


..........