Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Početna Vijesti Održan Samit studenata ekonomije u Beogradu
Održan Samit studenata ekonomije u Beogradu Štampa El. pošta
srijeda, 17 maj 2017 16:37

Povodom obilježavanja 80 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta u Beogradu, održan je regionalni Samit studenata ekonomije u periodu 12-14. maj 2017. godine. Tema je bila saradnja između studenata na edukativnom, ali i na društvenom nivou. Učešće na ovom događaju uzeli su studenti ekonomskih fakulteta iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, kao i Bosne i Hercegovine. Ekonomski fakultet Pale predstavljali su studenti treće godine SP Turizam i hotelijerstvo Bojana Topalović i Mirko Cuca i studenti četvrte godine SP Ekonomija Jelena Hršum i Lidija Lučić.

Poslije svečanog otvaranja i govora dekana prof. dr Branislava Boričića, održano je predavanje na temu “Prilagođavanje kompanija tržištima Balkana”. Nakon toga organizovano je stand-up veče sa komičarima Nenadom Stefanovski iz Makedonije i Jelenom Radovanović iz Srbije. Narednog dana uslijedilo je predstavljanje fakulteta učesnika Samita, gdje su Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstavljali studenti ekonomskih fakulteta iz Bijeljine, Brčkog i Pala. Studenti su, uz kratku prezentaciju, upoznali ostale učesnike sa bitnijim karakteristikama zemlje i fakulteta sa kojeg dolaze. Održane su i dvije radionice. Na prvoj su studenti, podijeljeni u timove, diskutovali o mogućnostima pokretanja projekta u domicilnoj zemlji ili regionu. Drugu radionicu održala je gospođa Sandra Savanović, uvaženi predavač na Business Academy. Tema radionice bila je “Potencijal timskog rada”, gdje se na primjerima pokazalo kako preživjeti u savremenim tržišnim uslovima, kao pojedinac i kao tim.

Posljednji dan bio je rezervisan za svečano zatvaranje Samita i obilazak znamenitosti Grada Beograda. Uz turističkog vodiča, studenti su napravili manji obilazak ovog predivnog grada. Krenuvši od Ekonomskog fakulteta obišli su neke od poznatijih mjesta kao što su: Terazije, Spomenik Nikoli Pašiću, Narodno pozorište, Crkva Svetog Marka, Narodna skupština, Narodni muzej i Trg Republike i prošetali Knez Mihajlovom ulicom.

Studenti su stekli nove prijatelje sa kojima su  isplanirali i nastavak ovog divnog druženja. Svi učesnici imaju istu želju – da ovaj događaj postane tradicija.

Ekonomski fakultet Pale

 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 47 gostiju na mreži


..........