Skip to content
Vi ste ovdje: Početna I ciklus studija Upis studenata Informacije o prijemnom ispitu za akademsku 2021/22. godinu
Informacije o prijemnom ispitu za akademsku 2021/22. godinu Štampa El. pošta
četvrtak, 06 maj 2021 09:05

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu na tragu tradicije koju baštini od 1952. godine i osnivanja Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, više od dvije decenije nastoji da svojim studentima širi dvije perspektive. Prva se odnosi na obezbjeđenje teorijskih i praktičnih znanja koja će biti prepoznata na tržištu rada. Drugi horizont koji je važan za svakog studenta jeste mogućnost nastavka obrazovanja i usavršavanja.

Uzimajući u obzir ove činjenice napori su usmjereni na obezbjeđenje prepoznatlјivosti kako od domaćih, tako i od međunarodnih institucija i poslovne zajednice. Od obnove rada u Republici Srpskoj 1993. godine našu diplomu je steklo 2233 ekonomista, 102 master, 153 magistara i 27 doktora ekonomskih nauka.

Ekonomski fakultet upisuje studente na dva studijska programa prvog ciklusa studija (Ekonomija; Turizam i hotelijerstvo) i šest studijskih programa drugog ciklusa studija (Finansije; Poslovno upravljanje; Makroekonomija, reforme i biznis; Ekonomski razvoj BiH, Kvantitativna ekonomija, Turizam i hotelijerstvo).

Prijemni ispit za prvi ciklus studija se polaže kao Test opšteg znanja iz ekonomije za oba studijaka programa.Test će se sastojati od 25 pitanja i radiće se 60 minuta.Test na polaganju prijemnog ispita će sadržavati samo pitanja iz Informatora. Svako pitanje sadrži tri ili četiri ponuđena odgovora, od kojih je samo jedan tačan.Na pitanje se odgovara zaokruživanjem slova ispred odgovora, a dozvoljeno je zaokružiti samo jedan odgovor. Za svaki tačan odgovor dobija se 2 poena.

Kako bi što bolje priipremili prijemni ispit, za maturante su kreirani su e-testovi prilagođeni sa mobilni telefon, tablet i računar. Na taj način maturantima je omogućeno da se od kuće kavalitetno pripreme rješavajući e-testove koji sadrže tačne odgovore na pitanja koja će biti na prijemnom ispitu.
.
Prijemni ispit drugog ciklusa studija ima poseban test za svaki SP koji će se sastojati od 10 pitanja, a radiće se 60 minuta.

Važni datumi za prvi upisni rok:

  • objavlјivanje konkursa 9.6.2021. godine,
  • prijem dokumenata počinje 21.6.2021. godine, a završava 25.6.2021. godine,
  • kvalifikacioni ispit održaće se 28.6.2021. godine u 9 časova.
  • upis studenata 5-9.7.2021. godine
Sve informacije o upisu možete naći na interent stranici upis.ekofis.ues.rs.ba

Ekonomski fakultet Pale
Poslednje ažurirano srijeda, 02 jun 2021 09:00
 

Online:

Imamo 38 gostiju na mreži