Skip to content
Vi ste ovdje: Početna I ciklus studija Upis studenata Studentsko organizovanje i smještaj studenata
Studentsko organizovanje i smještaj studenata Štampa El. pošta
petak, 11 april 2014 10:13

Studentsko organizivanje

Na Ekonomskom fakultetu postoji Studentska organizacija koja studentima omogućava da putuju, rade projekte, učestvuju na takmičenjima i savetovanjima u zemlji i inostranstvu, kao i da ih sami organizuju, zatim da idu na razmenu studenata u neku od evropskih i svetskih zemalja itd. Studenti mogu da prisustvuju tribinama i predavanjima koja se organizuju na fakultetu, inicirane od strane studentskih organizacija ili samog fakulteta, a na kojima su gosti najpoznatiji ekonomisti, ljudi iz raznih oblasti javnog života i eminentni stručnjaci iz inostranstva. Organizuju se i kursevi računara, jezika i dr. Predsjednik SOEF-a je Milan Lučić.

Na Fakultetu postoji kafe klub, gde može da se sjedne, popriča, nešto pojede i popije, a takođe pistoji i internet klub gdje studenti mogu da provode slobodno vrijeme. Veoma lijep način provoda za studente predstavljaju i brucoške i apsolventske večeri, studentske žurke, turniri u stonom tenisu, košarci, odbojci, šahu itd. koje organizuju zajedno s nastavnim i nenastavnim osobljem fakulteta.

Svake godine studenti fakulteta učestvuju na Ekonomijadi gdje se takmiče i druže sa studentima ostalih fakulteta iz zemlje i okruženja. Organizuju se i ekskurzije, humanitarne akcije, druženja. Ekonomijada je jedan od najznačajnijih događaja edukativnog, naučnog i kulturno-zabavnog karaktera sa tradicijom dugom preko 40 godina koja okuplja studente i profesore svih ekonomskih fakulteta sa prostora republika bivše Jugoslavije.

Ekonomijada predstavlja jedinstvenu priliku na kojoj se okupljaju studenti iz svih krajeva Balkana i kroz edukativne i kulturno zabavne programe grade mrežu prijateljstva, saradnje i dobrosusjedske odnose. Studenti našeg Fakulteta su prisustvovali i osvajali značajne nagrade na Ekonomijadama koje su se organizovale u Makedobiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i dr.

U toku godine organizuje se veliki broj žurki, sa raznovrsnim sadržajem i učešćem i više od hiljadu ljudi.

Najviši organ preko kojeg studetni ostvaruju svoja prava je Studentski parlament. Predsjednika Studentskog parlamenta je Uroš Bjelica student treće godine Filozofskog fakulteta Pale, a zamjenik Srđan Ždralo, student treće godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ Foča. Ispred Ekonomskog fakulteta član je Stefan Slijepčević.

Studentski centar Pale

Studenti tokom studiranja mogu da borave Studentskom centru Pale koji je udaljen 300m od fakulteta. Javna ustanova „Studentski centar Pale“ (http://scpale.com)  osnovan je 23.8.1995. godine, a svoju djelatnost obavlјa u dva studentska doma:

  1. Studentski dom I ulica Karađorđeva 54 A
  2. Studentski dom II, ul. Karađorđeva 54 B, gdje je i sjedište Centra

Studentski domovi I i II su kapaciteta 590 kreveta. Kapacited domova je dovoljan da se mogu smjestiti svi studenti koji izraze tu želju. Prošlogodišnji konkurs za prijem studenta možete pogledati na sljedećem linku http://scpale.com/site/post/99.

Mjesečna cijena smještaja u domu za redovne studente je 55 KM, a cijena hrane 75 KM. Studenti koji obnavljaju godinu smještaj plaćaju 80 KM u šta je uračunato pranje veša dva puta mjesečeno. Studentski centar Pale nudi i jedinične cijene obroka u skladu sa potrebama studenata, te cijena doručka iznosi 0,80 KM, ručka 1,20 KM i večere 0,50 KM.

U toku je izgradnja trećeg objekta koji zaokružuje sve sadržaje koji trenutno nedostaju (čitaonica, sala za sastanke, magacinski prostor, prostorije za kulturna dešavanja). Njihovom izgradnjom dobija se moderan centar u kojem bi bio upotpunjen kompletan sadržaj domova.

 

Poslednje ažurirano ponedeljak, 13 april 2020 17:01
 

Online:

Imamo 36 gostiju na mreži