Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Asocijacije SOEF Studentske aktivnosti Održana radionica za studente u sklopu PRO-Budućnost projekta
Održana radionica za studente u sklopu PRO-Budućnost projekta Štampa El. pošta
četvrtak, 29 april 2021 11:54

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana je online radionica na temu „Izazovi i prepreke socijalizacije u modernom društvu i socijalno povjerenje“. Na radionici je učestvovalo 25 studenata druge, treće i četvrte godine našeg fakulteta.

Radionica je dio projekta PRO-Budućnost koji implementira američka humanitarna organizacija CRS (Catholic Relief Services), cijenjeni partner Ekonomskog fakulteta u Palama. PRO-Budućnost (povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih grupa u Bosni i Hercegovini.

Studenti su imali priliku da čuju i razmijene mišljenja o Vrijednostima u BiH  - Prikazu rezultata Evropske studije vrijednosti iz 2019. godine u izlaganju autora ove knjige - prof. dr Jadranke Kolenović Đapo, nacionalne program direktorice za Bosnu i Hercegovinu i doc. dr Jelene Brkić Šmigoc, zamjenice nacionalne program direktorice u sklopu projekta Evropska studija vrijednosti.

Glavne teme bile su tradicionalne naspram modernih životnih vrijednosti u BiH, psihološka dobrobit građana BiH, važnost braka, porodice, religije, politike, posla, prijatelja i slobodnog vremena, rodna ravnopravnost u bosanskohercegovačkoj populaciji, radne vrijednosti, perecepcija građana o ulozi države i civilnog društva, te tolerantnost i solidarnost prema marginalizovanim društvenim grupama.

Pozdravnu riječ u ime Ekonomskog fakulteta imao je prodekan za nastavu, doc. dr Predrag Mlinarević, a u organizaciji događaja učestvovali su asistent Nataša Lizdek i Stefan Slijepčević, predsjednik Unije studenata Republike Srpske.

Zahvaljujemo organizatorima radionice, prof. dr Kolenović Đapo i doc dr. Brkić Šmigoc, te predstavnicima PRO-Budućnost projekta na uspješnoj saradnji i na ukazanoj prilici za bolje razumijevanje životnih vrijednosti u BiH, te velikom trudu uloženom u prezentovanje važnih rezultata sprovedene studije široj javnosti i našim studentima.

Ekonomski fakultet Pale

Poslednje ažurirano četvrtak, 29 april 2021 18:00
 

Meni

Početna
I ciklus studija
II ciklus studija
III ciklus studija
Aktivnosti
Asocijacije
Fakultet

Online:

Imamo 46 gostiju na mreži


..........