Skip to content
Vi ste ovdje: Početna Aktivnosti Prakse, zaposlenja i stipendije Oglas za posao Astra Travel d.o.o Istočno Sarajevo
Oglas za posao Astra Travel d.o.o Istočno Sarajevo Štampa El. pošta
utorak, 11 maj 2021 21:03

Astra Travel d.o.o. Istočno Sarajevo raspisuje Konkurs za posao za poziciju Administrator rezervacija / Reservation administrator u statusu pripravnik-ce.

Astra Travel d.o.o. je putnička agencija osnovana 2020. godine sa sjedištem u Istočnom Sarajevu. Kompanija je sastavljena od tima ljudi koji imaju viziju da na zemljama Balkana osiguraju što bolju uslugu i iskustvo za naše goste iz svih dijelova svijeta. Kompanija kao takva je posebna jer kroz različite alate pristupa turistima omogućava najbolje putničko iskustvo. Agencija je koncipirana na principu door to door (od vrata do vrata) gdje nam je cilj omogućiti putovanje od vrata početne destinacije naših turista do vrata njihove željene destinacije koristeći avio i kopneni transport, rezervacije hotelskog smještaja. Trenutno kompanija djeluje na prostorima država Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Naglasak stavljamo naravno na našu podršku korisnicima koja i obavlja veći dio zadatka do dolaska samih gostiju. Zbog širenja obima posla i potrebom za širenjem tima Astra Travel poziva sve zainteresovane za poziciju da se prijave na oglas. U nastavku možete pronaći malo više informacija šta se očekuje od naših kandidata i kako postati dio našeg tima.

Mi smo u potrazi za putničkim agentom koji je strastven prema putovanjima, koji-a je odličan-a u komunikaciji na engleskom jeziku B2 pisanju i govoru i koji-a je spreman za nove izazove i učenje. Mi tražimo osobu koja ima izražene komunikacione i organizacione vještine (multitasking). Vi će te u ime naše agencije upravljati turističkim zahtjevima za posao ili odmor i pružati će te usluge povezane sa turizmom paket aranžmane, turističke ture, letove, transfere, prezentovati naše usluge posjetiocima u agenciji. Pružati podršku i komunicirati sa  partnerskim agencijama, avio kompanijama, hotelskim smještajem kroz online platforme kao i vođenje evidencije o recenzijama vezanim za kompaniju. Upravljati sa kriznim situacijama nastalim u toku putovanja turista (otkazani letovi, prekid u kopnenom transferu, problemi sa ukrcavanjem, gubljenje prtljaga itd.), kao i donositi brza i efikasna rješenja kako bi se putovanje uspješno nastavilo.

 • Dužina trajanja pripravničkog ugovora je tri mjeseca,nakon čega postoji mogućnost i za produženjem ugovora.
 • Testiranje i interviju će se obaviti u prostorijama Ekonomskog fakulteta/Unerviziteta u Istočnom Sarajevu.
 • Prijava traje 20. maja 2021. godine
 • Prijave se mogu izvršiti na e-mail slanjem CV-a: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
 • Na oglas se mogu prijaviti studeti 4. godine, studenti master studija SP TIH, ako i svi da sada diplomirani ekonomisti za turizam i hotelijerstvo
 • Troškovi previza tokom prakse nisu pokriveni
 • Studenti koji su poslali prijave biće kontaktirani radi obavljana sastanka.

Interviju će biti ocjenjivan prema slijedećim parametrima

 • Komunikacija na zvaničnim jezicima u BiH,
 • Komunikacija i pismena korenspodencija na engleskom jeziku,
 • Provjera poznavanja sistema rezervacija za turističke ture, letove, transfere (osnove).
 • Provjera znanja informatičke pismenosti MS Office, Google, Windows.

Svim prijavljenima želimo sreću i nadamo se našoj budućoj saradnji.

Astra Travel

Poslednje ažurirano četvrtak, 13 maj 2021 14:20