Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Почетна Вијести Потписан Меморандум о сарадњи са Министарством туризма и трговине Републике Српске
Потписан Меморандум о сарадњи са Министарством туризма и трговине Републике Српске Штампа Eл. пошта
уторак, 23 новембар 2021 19:18

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић посјетила је данас Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву. Током посјете, министарка Гашић и декан Економскопг факултета Радомир Божић потписали су Меморандум о сарадњи Министарства трговине и туризма и Економског факултета.

Гашићева је изјавила новинарима да Меморандум подразумијева, прије свега, сарадњу ресорног министарства и Владе Републике Српске са Економским факултетом на Палама, посебно са Одсјеком за туризам и хотелијерство. „Имамо одличну сарадњу са овом високообразовном установом. Надамо се да ћемо у наредном периоду искористити њихова знања у области трговине, што је од великог значаја како за Министарство трговине и туризма, тако и за Владу Српске. Треба да искористимо знања наше академске заједнице и људи који се баве овим послом на одличан начин“, рекла је Гашићева. Она вјерује да је кључ успјеха у било којој области управо спајање теорије и праксе, те да за исти сто треба довести и привредне субјекте и људе из науке, људе из теорије који ће пружити сазнања, анализе, статистике и све оно што је неопходно за доношење исправних одлука у будућности. „Управо у том смјеру и постоји ова сарадња са Економским факултетом. Надамо се да ћемо у наредном периоду ову сарадњу усавршити и унаприједити“, рекла је Гашићева.

Божић је захвалио Гашићевој за спремност да у име ресорног министарства и даље помаже развој Економског факултета на Палама, те да сарађују и дјелују у обостраном интересу. „Сарадњу смо почели прије пар мјесеци кроз активности на изради Стратегије развоја туризма у Републици Српској, гдје се стручни тим Факултета укључио у низ радионица које су претходиле усвајању тог документа. Кроз контакте које смо направили са представницима министарства препознали смо да имамо заједничких додирних тачака и можемо помоћи једни другима“, навео је Божић. Божић истиче да на Факултету имају специфичан студијски програм када су у питању Економски факултети у БиХ, а његов назив је Туризам и хотелијерство. „Оно што је у фокусу Министарства трговине и туризма Српске се кроз одређени број дисциплина изучава на овом факултету. Зато се трудимо да у континуитету студентима дамо одговарајуће образовање, стандардизовано какво стичу на респектабилним факултетима у окружењу, али и шире“, изјавио је Божић. Божић се нада да ће са Министартвом трговине и туризма Републике Српске сарађивати и убудуће.

Поводом Дана Економског факулета, Божић је Гашићевој уручио признање за несебичну сарадњу и подршку коју ресорно министартсво пружа факултету.

Економски факултет Пале

 

Мени

Почетна
I циклус
II циклус
III циклус
Активности
Асоцијације
Факултет

Онлине:

Имамо 50 гостију на мрежи


..........