Skip to content
Izgled
Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color
Vi ste ovdje: Почетна Активности Међународна сарадња Tempus IV
Tempus IV Штампа Eл. пошта
уторак, 14 јул 2009 08:58

 

  • Међународна сарадња најважнија је полуга у остварењу визије развоја Економског факултета као јединствене и међународно признате институције у Регији. Према томе Факултет треба да свим снагама тежи ка остварењу учешћа у Tempus и FP7 пројектима
  • Tempus пројекат утемељен је 1990. године и тренутно се налази у четвртој фази која је почела 2008. године. Постоје три (3) врсте пројеката: индивидуални (не постоје од 2007.), структурне мјере (СМ) и заједнички пројекти (Јoint project). Укупан буджет за пријаве у четвртој фази био је 51 милион еура, од којих су JEP пројекти могли добити између пола и 1.5 милијун еура. Одобрени пројекти почели су с радом 15.01. 2009. Tempus-ом управља Европска комисија путем Одјељења за образовање и културу, проширење и подршку. Финансира се са три помоћна вањска инструмента Европске комисије.
  • На пољу Tempus IV програма, направљен је први корак. Економски факултет у Источном Сарајеву ступио је у контакт са потенцијалним партнером из Белгије, са којим је заједнички поднио апликацију за TEMPUS IV PROJECT FOR THE BALKAN REGION на тему: Public administration and macromanagement.
  • На пројекту, уколико буде одобрен од стране ЕУ, радиће партнери из: Белгије, Холандије, Немачке, БиХ, Бугарске, Македоније, Косова (резолуција 1244). Партнери из БиХ су Економски факултет у Источном Сарајеву и Економски факултет у Зеници.
  • Овим пројектом се тежи остварити јачање и унапређење међууниверзитетске сарадње, обезбјеђивање ефикасније примјене болоњског процеса, успјешна акредитација факултета региона, организација размјене професорског кадра и студената, као и организовање заједничког мастер курса са партнерима из ЕУ. Пројекат би трајао три године.

 

Последње ажурирано петак, 05 јун 2020 09:50
 

Онлине:

Имамо 60 гостију на мрежи


..........